FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Sakremento Kingsi poraženi su od Jute Džez sa 110:101, međutim ovu utakmicu će po dobrom pamtiti Badi Hild.

Hild je meč završio sa 24 poena i sedam asistencija uz šest postignutih trojki. Ipak, prva njegova trojka na meču stavila ga je na vrh liste, kao igrača sa najviše postignutih trojki za Kingse.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre ovog meča, Hild je bio izjednačen sa bivšim srpskim reprezetativcem i bivšim pomoćnikom generalnog menadžera Sakrementa Peđom Stojakovićem sa 1070 postignutih trojki za Kingse. Popularni Peja je do te brojke stigao nastupima na 518 utakmica u periodu od 1998. do 2006. godine.

Publika je postavljanje novog rekorda ispratila velikim aplauzom, a povodom ovog postignuća oglasio se i sam Badi Hild.

„Ja sam veoma skroman i blagosloven. Prestigao sam momka poput Peđe Stojakovića, on je legendan Kingsa. Ono što je uradio za košarku, za Evropljane i decu iz inostranstva je izvanredno. Lagao bih kad bih rekao da sam ga gledao, ali sam igrao sa njim u video igricama. Nikada nisam mislio da ću bti ovde i oboriti njegov rekord, čak ni za milion godina. To je dostignuće“, rekao je 28-godišnji košarkaš.

Podsetimo, Hild je prošlog marta postao igrač koji je najbrže stigao do brojke od 1000 postignutih trojki u istoriji NBA lige. Time je uspeo da nadmaši čak i Stefa Karija, kome je za taj uspeh bilo potrebno 369 utakmica, dok je krilni igrač Kingsa to uspeo kroz 350 nastupa.

Sakremento je trenutno na skoru 1-1 u narednom duelu igraće protiv Golden Stejt Voriorsa i srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice.

BONUS VIDEO Ben Simons na treningu Filadelfije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar