Foto: Starsport/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde već drugu godinu zaredom beleže odlične rezultate u Ligi Evrope, a remijem protiv Midtjilanda (1:1) nastavili su niz nepobedivost u pomenutom takmičenju.

Utakmica u Danskoj bila je deseta zaredom koju crveno-beli nisu izgubili u Ligi Evrope, uz odličnu gol razliku 16:7. Tim skorom crveno-beli su ostvarili najbolji učinak kluba u 21. veku.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednji poraz Zvezda je doživela prošle godine u prvom kolu grupne faze kada je Hofenhajm slavio rezultatom 2:0 u Nemačkoj.

Niz je započet 29. oktobra prošle godine kada je Zvezda sa ubedljivih 5:1 pobedila Liberec na svom terenu. Tada su strelci bili El Fardu Ben (dva puta), Dijego Falćineli, Aleksandar Katai i Milan Gajić.

Nakon toga usledila su dva meča sa Gentom. Prvi je Zvezda na svom stadionu dobila sa 2:1, dok su u Belgiji uspeli da slave i to bez primljenog gola (2:0).

Beogradski tim je već tada osigurao prolaz dalje, pa je sa dva remija završio grupnu fazu. Te utakmice sa Hofenhajmom i Liberecom su završene bez golova.

Nakon toga, u nokaut fazi Zvezda je naletela na italijanskog velikana, ekipu Milana i malo ko je očekivao da će iz tog dvomeča zaći neporažena. Prva utakmica U Beogradu završena je 2:2 i u Italiju se otišlo sa velikom nadom.

Neizvesnost je vladala do samog kraja, utakmica je završena 1:1, pa je Milan zbog gola više u gostima prošao dalje.

I ove sezone je Crvena zvezda pod komandom Dejana Stankovića uspela da obezbedi grupnu fazu Lige Evrope, i trenutno zauzima prvu poziciju u grupi F, kao jedini neporaženi tim u grupi. U prvom kolu pobeđena je Braga sa 2:1, golovima Milana Rodića i Aleksandra Kataija.

Usledila je pobeda u Bugarskoj protiv Ludogoreca rezultatom 1:0, a zatim i remi u četvrtak u Danskoj protiv Midtjilanda 1:1.

Priliku za nastavak ovog niza crveno-beli će imati 4. novembra kada će na svom terenu dočekati Midtjiland uz šansu da pobedom obezbede plasman u narednu fazu takmičenja.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare