Foto: EPA-EFE/Adam Warzawa

Slobodan Kovač nije više selektor odbojkaša, a već se pretpostavlja šta mogu da budu razlozi prekida saradnje.

Odbojkaški savez Srbije je napravio nezapamćenu seču selektora, pa je tako u svim starosnim kategorijama preživeo samo najdugovečniji i najuspešniji među njima. Jedini je posao zadržao Zoran Terzić koji iz godine u godinu pravi čuda sa našom ženskom reprezentacijom.

Ipak, ovako radikalna odluka OSS imala je veliki odjek u javnosti, pa su se mnogi zapitali zašto je zapravo Kovač smenjen i ko bi to trebalo da popuni njegove cipele? Na drugo pitanje je znatno teže odgovoriti, ali ostaje nada da je OSS već isplanirao pravu zamenu, te da neće uslediti višemesečno lutanje koje se dešavalo u srpskim sportskim savezima.

PROČITAJTE JOŠ

Kovač je možda postao bivši najpre zbog Olimpijskih igara. Naime, naši odbojkaši nisu nastupili u Tokiju jer nisu obezbedili mesto najpre preko kontinentalnog takmičenja, a zatim ni preko kvalifikacionog turnira.

Kovač je postao selektor avgusta 2019. godine, deset dana pred početak Evropskog prvenstva, a tamo je napravio pravi podvig. Na debiju kao selektor sa Srbijom je postao prvak Evrope, nažalost, ni ovo nije bilo dovoljno da se naši odbojkaši nađu na Olimpijskih igrama.

Januara 2020. godine je naša selekcija podbacila u Berlinu jer nije uspela da izbori mesto u Tokiju. Turnir je odigran u „mehuru“ zbog pandemije koronavirusa, a Srbija nije uspela da se plasira u polufinale nakon poraza od Bugarske i Francuske.

U Ligi nacija ove godine su naši odbojkaši osvojili tek šesto mesto, što je bila još jedna zamerka Kovaču.

Sve je verovatno kulminiralo kada naši odbojkaši nisu uspeli da osvoje medalju na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Poljskoj. U meču za bronzu slavila je Poljska sa 3:0 (25:22, 25:16, 25:22) i zaista možda naša selekcija nije uspela da osvoji medalju ove sezone ostaje pitanje da li je moralo da se okonča ovako radikalnim rezom.

Srbija sada već mora da gleda u budućnost i da odredi ko će biti novi kormilar odbojkaša naše zemlje.

BONUS VIDEO Pogledajte dosad neviđeni snimak Novakove vile u Sremu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare