Nejt Volters
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nejt Volters, bivši košarkaš Crvene zvezde, potvrdio je da je završio igračku karijeru u 33. godini.

Volters je poslednji angažman imao u Panatinaikosu sa kojim se rastao prethodnog leta, a u novoj godini je doneo veliku odluku.

PROČITAJTE JOŠ

Odlučio je da mu je dosta košarke, pre svega putovanja, pa je nakon 10 godina odlučio da se posveti u potpunosti porodici.

„To se desilo postepeno. Sam povratak kući i vreme provedeno s porodicom mi znači sve. Deceniju nisam bio kod kuće. Sezone u inostranstvu su duge, a sada sam oženjen i imam decu. U jednom trenutku je postalo previše da me nema tako dugo“, rekao je Volters za „Sent klaud lajv“.

Nije imao nikakvu dilemu zbog čega je vreme za kraj.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

„Bio sam okupiran porodičnim obavezama i bilo mi je sjajno. Na kraju ću dobiti posao, samo nisam baš siguran šta će to biti. Mislim da sam zaradio slobodno, ali ne želim da žurim u bilo šta“, istakao je Volters.

U NBA su ga 2013. godine draftovali Vašington Vizardi, a ubrzo je prosleđen Milvokiju. Nastupao je i za Nju Orleans i u Razvojnoj NBA ligi pre nego što je krenuo put Evrope.

Najpre je obukao dres Bešiktaš, onda je odradio prvi mandat u Zvezdi, a odatle se vratio u NBA i u Jutu. Potom se ubrzo vratio u Evropi i redom igrao za Šalon, Žalgiris, Makabi, Uniks, pa opet u Zvezdi i na kraju Panatinaikos.

Njegov pogled na sport, ali i na život se promenio dramatično kada mu je preminula majka 2017. godine. U jesen 2015. godine joj je dijagnostifikovana Alchajmerova bolest, u jednom trenutku je doživela i povredu kuka. Morala je da se operiše, a tokom tog zahvata je preminula.

„To je bio težak period za mene. Nakon što je mojoj majci dijagnostifikovana Alchajmerova bolest tokom moje druge sezone u Milvokiju, ništa više nije bilo isto za mene. Tokom njene dve godine bolesti bio sam dugo u inostranstvu i bilo je zaista teško. Osećao sam krivicu što nisam bio uz nju više kada je kroz to prolazila. Slobodna leta sam provodio sa njom pošto je bila u domu za starije osoba i nakon toga što mi se dogodilo više ništa nije bilo isto“, ispričao je za „Siuks fols”.

BONUS VIDEO Slavlje igrača Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare