Nemanja Nedović
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sjajne partije pružili su Nemanja Nedović i Nikola Milutinov u večerašnjim mečevima Evrolige. Nedović je bio fantastičan protiv Reala, dok je Milutinov zabeležio dabl-dabl protiv Efesa.

Nedović je protiv „kraljevskog kluba“ ubacio 27 poena, dodao tri skoka i dve asistencije, od čega čak 13 u poslednjih 10 minuta i bio najzaslužniji za vođstvo njegovog tima.

PROČITAJTE JOŠ...

No, nakon poena Ljulja za izjednačenje, PAO nije za 18 sekundi uspeo da dođe do koša vrednog pobede, tačnije Tejlor je savršenom odbranom sprečio Nedovića da poentira, pa je susret otišao u dodatnih pet minuta, koje je PAO otvorio serijom 5-0, što su Madriđani preokrenuli.

Preuzeo je Nedović odgovornost, na 40 sekundi sa bacanja doneo poravnanje, a nakon još po jednog koša, susret je otišao i u drugi produžetak.

Reprezentativac Srbije je pogodio trojku, napravio faul u napadu i pogodio jedno od dva slobodna bacanja, sa druge strane Abalde je predvodio Madriđane do pet poena viška pred ulazak u sam finiš, gde je Nedović ponovo pogodio trojku i primakao PAO na minus od dva poena, ali je Abalde zadržao mirnu ruku, iskoristio penale na manje od sekunde pre kraja i Realu doneo pobedu 97:93.

CSKA je slavio protiv Efesa sa 100:65, a sjajan meč je odigrao Milutinov, ubacivši 12 poena uz 10 skokova, dok je u Efesu Micić uz 14 poena imao samo jednu asistenciju. CSKA je vodio tokom čitavog meča, u jednom momentu su imali i 39 poena prednosti, da bi na kraju Efes smanjio na 35.

U ostalim mečevima, Fenerbahče je poražen od Olimpije iz Milana 79:71, dok je Žalgiris bio bolji od Baskonije 92:73.

Evroliga, 14. kolo:

CSKA – Anadolu Efes 100:65

Fenerbahče – Olimpija Milano 71:79

Crvena zvezda – Alba 84:90

Žalgiris – Baskonija 92:73

Panatinaikos – Real Madrid 97:93

Sreda:

17.00 Zenit – Bajern

19.00 Barselona – Himki

20.30 Olimpijakos – Valensija

20.45 Asvel – Makabi

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram