Marko Gudurić nije više košarkaš Memfis Grizlisa, potvrdio je igračev menadžer Miško Ražnatović na svom Tviter nalogu.

PROČITAJTE JOŠ...

Status Gudurića bio je poznat već neko vreme, čekala se samo zvanična potvrda, a onda je stigla u vidu Ražnatovićevog tvita.

On je u Memfis stigao u julu 2019, prošle sezone je odigrao 44 utakmice uz prosečno 11 minuta i 3,9 poena po meču.

Još uvek nije poznato gde bi Gudurić mogao da nastavi karijeru, ali je za sada najozbiljniji kandidat njegova bivša ekipa, turski Fenerbahče, gde bi sarađivao sa selektorom Srbije Igorom Kokoškovim.

Pored Gudurića, Memfis je napustio i Mario Hezonja.

Reprezentativac Srbije je u dosadašnjoj karijeri nastupao za FMP Železnik, Crvenu zvezdu i Fener, odakle se otisnuo put NBA, ali tamo nije uspeo da se uklopi što najbolje pokazuje više nego skromnih 30% šuta za tri poena. Ime njegovog novog kluba bi trebalo da bude poznato uskoro.

No, pre toga je potrebno da se dogodi nekoliko stvari. Prvo, nakon što je Memfis zvanično potvrdio da je Gudurić „vejvovan“, njegovo ime našlo se na listi slobodnih igrača koje ostali klubovi mogu da uzmu („vejver“ lista), počev od tima koji je bio najgori. Ukoliko niko ne odluči da mu ponudi saradnju, reprezentativac Srbije je slobodan, a Memfis ima obavezu da mu isplati ostatak ugovora (2,75 dolara).

Dakle, Gudurić će bez kluba biti još najmanje 48 sati, nakon čega bi trebalo da bude poznato da li ostaje u NBA, ili se vraća na „stari kontinent“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare