Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda nastavlja da izmiruje obaveze

Velika fama se digla kada je nedavno ministar finansija Siniša Mali saopštio da dva najveća srpska kluba Crvena zvezda i Partizan i njihove fudbalske i košarkaške sekcije duguju veliku količinu novca na ime poreza.

Košarkaški klub Crvena zvezda je ubrzo potom uplatio deo novca na ime duga, sada su saopštili da su nastavili sa izmirivanjem obaveza.

Tim pobvodom je klub izdao saopštenje koje prenosimo u celosti.

„Crvena zvezda, obaveštava javnost, da je kao i što je najavila, nastavio da izmiruje svoje obaveze prema državi u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima.

Crvena zvezda koja je tokom juna u potpunosti i do najmanjih detalja objavila svoja dugovanja (koja se isključivo odnose) za PDV i u periodu od 01.01.2021 do 03.06.2022.godine (iznos za PDV je tada bio 67.335.395,00 dinara) uplatio je polovinom juna sumu od 8.582.416,00 dinara ili 72.978,00 evra, a danas je nastavio da isplaćuje poreski dug, i uplatio novu sumu od 2.813.588,00 dinara ili 24.000,00 eura.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda je dugi niz godina najtransparentniji klub i svoje finansijsko poslovanje je u više navrata do detalja dala na uvid javnosti (februar, jun), a ovom prilikom podsećamo javnost da je u prethodnom periodu od 10 godina klub na ime poreza platio iznos (koji je uvećan sa nove tri uplate) na sumu od 7.118.565,00 evra.

Očekujemo da će našim primerom (i to u što hitnijem roku) krenuti ostali pravni subjekti koji su pomenuti u opravdanoj analizi ministra finansija Siniše Malog koji duguju višestruko veće iznose (u milionima evra) na ime neplaćenog poreza svojoj državi i građanima Republike Srbije.

Crvena zvezda delima, a ne rečima pokazuje zašto je uspešan sportski kub (koji je mogao i više u međunarodnim okvirima da se ponašao poput drugih i usmeravao sav novac isključivo na teren), a kao što je najavljeno, o svim daljim aktivnostima, uplatama (koje će biti u skladu sa platežnom moći kluba) i dugu za PDV, klub će blagovremeno obaveštavati javnost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare