NBA razmatra opcije: Kraj sezone posle Olimpijskih igara

Košarka 13. mar. 202010:53 > 11:11
Podeli:
NBA
Fport: EPA-EFE/WU HONG

NBA liga proglasila je suspenziju zbog koronavirusa, a imajući u vidu da će prinudna pauza trajati najmanje 30 dana postavlja se pitanje kad i na koji način će biti završeno prestižno košarkaško takmičenje.

Nakon što je Rudi Gober zaražen koronavirusom, 11. marta NBA liga je proglasila suspenziju takmičenja, a dan kasnije i saigrač francuskog košarkaša u Juti Donovan Mičel bio je pozitivan na testu na virus.

Od trenutka kad je lopta stala u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju postavlja se pitanje koliko će trajati pauza i kako će sezona biti nastavljena.

PROČITAJTE JOŠ

Jedino izvesno za sada je da utakmica u NBA ligi neće biti najmanje još 30 dana, a da li će sa pauza dodatno produžiti zavisi od toga kad će poslednji oboleli biti izlečen.

Rukovodstvo takmičenja stava je da će uslovi za odigravanje utakmica biti ispunjeni 14 dana nakon što poslednji oboleli bude negativan na testu, a mere prevencije odmah su izazvale polemiku po pitanju nastavka takmičenja.

Vlasnik Dalasa, Mark Kuban je gostujući na ESPN televiziji rekao da ne očekuje da sezona bude nastavljena uz predlog da utakmice budu odigrane u avgustu.

Prekid takmičenja svakako će se odraziti na kalendar jer je prva utakmica NBA finala za 2020. godinu zakazana za 4. jun, a već sad je izvesno da njeno odigravanje neće biti izvodljivo, kao ni NBA draft zakazan za 25. jun.

Planiranje dodatno otežavaju Olimpijske igre u Tokiju koje se održavaju od 24. jula do 9. avgusta.