Foto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Nižu se priznanja za Srbina i Grka

NBA liga objavila je da su Nikola Jokić i Janis Adetokumbo najbolji igrači Zapadne i Istočne konferencije u martu i aprilu.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo njih dvojica imaju najveće šanse da se domognu i MVP nagrade ove sezone.

Jokić je do nagrade igrač meseca došao drugi put ove sezone, a četvrti put u karijeri, čime je postao rekorder Denver Nagetsa. Iza njega su ostali Karmelo Entoni i Aleks Ingliš koji su po tri puta kao igrači Denvera osvajali pomenutu nagradu.

Na 19 mečeva odigranih tokom marta i aprila, Jokić je prosečno postizao 31,6 poena, 13,7 skokova, 7,5 asistencija, 1,79 ukradenih lopti i 1,26 blokada. Tokom ovog perioda, Jokić je imao 17 dabl-dabl učinaka i tri tripl-dala. Denver je za to vreme upisao 11 trijumfa i osam poraza.

Uz sve pomenuto, Jokić je u poslednjem ligaškom meču sezone postao prvi igrač u istoriji NBA koji je tokom jedne sezone imao više od 2.000 poena, uz 1.000 + skokova i 500 + asistencija.

Sa druge strane, Janis je sa Baksima imao 13 pobeda i svega tri poraza tokom marta i aprila. Grk je prosečno beležio 31,5 poena, 12,3 skoka i pet asistencija po meču uz šut iz igre veći od 50 odsto.

Jokić će sa Denverom u plej-of igrati protiv Golden Stejta, dok će Baksi za rivala imati Čikago Bulse.

BONUS VIDEO Krvava glava Nikole Jokića u utakmici za NBA istoriju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar