Foto: Michael Reaves / Getty images / Profimedia

Poslednji voz Bogdanovića i Atlante za plej-of

Spuštena je zavesa na ligaški deo sezone u NBA i sada kreće ono pravo. Ako je i bilo kalkulisanja, nebitnih mečeva i odmaranja, sada je gotovo sa tim.

Kreće plej-of, kreće konačan rasplet u borbi za titulu u najjačoj ligi na svetu.

PROČITAJTE JOŠ

I ove godine će uvertira glavne bitke biti plej-in razigravanje za poslednja dva učesnika u obe konferencije

Iako je ovakav format prvobitno bio planiran da se igra samo u „bablu“ za vreme najvećeg naleta pandemije koronavirusa, ispostavilo se da je ovo rešenje bio pun pogodak, pa se sa tim nastavilo.

Atlantu čeka velika borba

Iako su pre godinu dana bili nadomak borbe za titulu i igrali finale Istočne konferencije, ekipa Hoksa se sada nalazi u neuporedivo težoj situaciji

Problemi sa povredama, loša forma i stagnacija pojedinih igrača, rezultirali su time da umesto iskoraka i ulaska u borbu za titulu, Atlanta mora da se grčevito bori za plej-of.

Po starom sistemu bez plej-in turnira, Bogdanović i drugovi bi već pakovali kofere jer deveta pozicija ne bi bila dovoljna za plasman u doigravanje

Ovako, šansa još uvek postoji.

Atlanta će morati da preskoči dve prepreke. Prvo će na svom terenu dočekati Šarlot Hornetse i očekuje se pravi napadački spektakl.

Obe ekipe su u velikim problemima kada je defanziva u pitanju i muče se da nešto odbrane, ali zato ne manjka napadačkog talenta.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Sa jedne strane, Atlanta predvođena Trejom Jangom igra izuzetno efikasnu košarku, traži se ekstra pas i najbolja opcija za šut, ali se pomenuti Jang i Bogdanović ne libe ni da šutiraju preko ruke.

Njima će veliki problem biti izostanak Džona Kolinsa na poziciji četiri zbog povrede, pa će još teže biti da nešto odbrane, ali sa druge strane raduje uspon forme Danila Galinarija pa vatrenog oružja neće faliti.

U odnosu na prošlu sezonu, teško da Mekmilan može da računa efikasnost klupe jer je Lu Vilijams po svemu sudeći odigrao svoje, a Galinari će verovatno u u prvu petorku.

Sa druge strane, Šarlot dolazi predvođen bekovskim dvojcem Lonco bol i Teri Rozir. Uprvao je Rozir sve četiri utakmice sa Atlantom ove sezone sjajno čuvao Treja Janga.

Termini plej-ina

Sreda 

01.00 Bruklin-Klivlend

03.30 Minesota – La Klipers

Četvrtak

01.00 Atlanta – Đarlot

03.30 Nju Orleans – San Anronio

Oba tima su pobedila po dva puta, i na strani i kod kuće.

Srpski reprezentativac je odigrao tek dva duela, na početku i na kraju sezone, a nije se preterano proslavio jer je u provm postigao sedam, a u drugom 12 poena

Zato će i on i Jang imati šta da dokažu.

Ukoliko Atlanta odbrani domaći teren, sledi još jedan duel za ulazak u plej-of.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Bogdanović i ekipa će morati da na strani protiv poraženog iz duela Bruklin – Klivlend traže poslednju kartu za doigravanje

Netsi su u sezonu ušli kao jedan od glavnih favorita za titulu, ali su ih brojni problemi doveli u situaciju da igraju dodatne mečeve. Durent je propustio četvrtinu utakmica, Irving je počeo da igra u drugom delu sezone i to samo na strani zbog činjenice da nije vakcinisan, a Harden koji je bio nezadovljan u međuvremenu trejdovan.

Ipak, Netsi se polako konsoliduju i biće zdravi za meč sa Klivlendom, a ukoliko prema očekivanjima preborde tu prepreku u plej-ofu ih čeka susret sa Bostonom koji je zauzeo drugo mesto na Istoku

Klivlend je sa druge strane, jedno od većih iznenađenja ove godine. Sjajnu sezonu iza sebe ima Darijus Garland, a očekivanja je premašio i ruki Ivan Mobli, koji će po svemu susdeći dobiti nagradu za debitanta godine.

Čak i ako izgube od favorizovnih Netsa, Klivlend će imati još jednu priliku na svom terenu protiv Atlante ili Šarlota da sjajnu sezonu pretvore u godinu iz snova.

Na Zapadu je sve „jasno“

Dok je na Istoku velika borba za drugog predstavnika „plej-in“ turnira ako se izuzme Bruklin kao veliki favorit, na Zapadu prema prognozama ne bi trebalo da bude dileme oko dva učesnika.

Minesota i Los Anđeles Klipersi će u međusobnom duelu odlučiti ko će sa pozicije sedam na megdan Memfis Grizlisima.

Minesota igra sjajno u drugom delu sezone predvođena Karl Entoni Taunsom i Entonijem Edvardsom, a veteransko iskustvo koje je doneo Patrik Beverli bilo je od velikog značaja za mladu ekipu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Dugo su „vukovi“ bili za petama Denveru, ali su se na kraju zadovoljili dodatnim razigravanjem. Protivnik će biti namazana i iskusna ekipa Klipersa. Iako su u sezonu ušli bez najboljeg igrača, Kavaja Lenarda i uz probleme Pola Džordža, polako su našli svoj ritam

Džordž se vratio, a ekipa je počela da igra sve bolje pa se očekuje da i ako ne prođe odmah protiv Minesote pred svojim navijačima u drugom meču izbori plej-of.

PROČITAJTE JOŠ

Razlog za to leži u činjenici da ni Nju Orleans Pelikansi, a pogotov ne San Anonio Sparsi nisu dovooljno dobri da naprave iznenađenje.

Pelikansi su dovođenjem Si Džej Mekaluma iz Portlanda napravili dobar tandem sa njim i Ingramom, ali i dalje ne mogu da računaju na Zajona Vilijamsona

Sa druge strane, Sparsi su u plej-ofu samo zbog potpunog raspada Lejkersa iako su skoro pa tankovali ovu sezonu. Procene su da njima ne odgovara da uđu u plej-of, jer jure vidoki pik, pa će Pelikansi najverovatnije dobiti šansu da naprave iznenađenje.

Prvo ćemo gledati okraje sedmoplasiranih i osmoplasiranih ekipa, a onda sledi dodatno razigravanje.

BONUS VIDEO Krvava glava Nikole Jokića u utakmici za NBA istoriju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar