Filip Petrušev/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Do leta će se znati koja je sudbina mladog centra

Filip Petrušev igra odličnu sezonu u dresu Crvene zvezde, u koju je stigao iz Efesa, gde je uglavnom sedeo na klupi kod trenera Ergina Atamana.

Srpski centar je „osvežio“ svoju karijeru, jedan je od najkonstantnijih igrača Zvezde u tekućoj sezoni i već se šuška o tome gde bi mogao da nastavi karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:

Petrušev je u prošlosti imao priliku da se oproba u Letnjoj NBA ligi i jasno je da mu je ugovor sa nekim klubom iz najjače lige sveta prioritet u karijeri.

O tome je govorio i njegov menadžer Miško Ražnatović, koji se nada da će Petrušev završiti u Americi, ako ne sledeće, onda za dve godine.

„Od trenutka kada sam upoznao njega i njegovu porodicu, zacrtali smo cilj – garantovani NBA ugovor. Bio je sjajan na koledžu, pa je bio MVP ABA lige, a dobio je priliku u šampionu Evrope, Efesu. Ipak, to zasad nije bilo dovoljno. Tekuća sezona u Zvezdi je veoma dobra za njega. Nisam preterano bio za opciju da igra ‘četvorku’, ali Duško Ivanović jeste i bio je u pravu. Filip nije samo centar, šutira sa samopouzdanjem, fizički je sjajan i smatram da je spreman za NBA. Ako do avgusta ne izbori NBA ugovor, onda će prvo saslušati šta Zvezda ima da mu ponudi jer mu se tu zaista dopada. Mislim da će sledeće sezone biti u NBA, a ako se to ne ostvari, rekao bih da će ostati u Zvezdi“, rekao je Ražnatović za grčki „SDNA“.

Navijači crveno-belih bi sigurno voleli da Petrušev ostane bar još naredne sezone, a možda bi i njemu još jedna evroligaška sezona pomogla u razvoju i napretku. Srpski reprezentativac sada može da igra na pozicijama krilnog centra i centra, što mu takođe može pomoći ako ode u NBA, gde se zahteva mnogo više trčanja i „širenja“ terena.

BONUS VIDEO Novak na utakmici Partizan – Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar