Foto: Starsport

Najbolji košarkaški klub iz Ukrajine, Prometej, raspustio je kompletan seniorski tim i sve je podređeno ratu.

Predsednik Prometeja Vladimir Dubinski najavio je raspuštanje svih timova kluba i odbijanje muške košarkaške ekipe da učestvuje u Ligi šampiona.

PROĆITAJTE JOŠ

„Dragi prijatelji, navijači i simpatizeri Prometeja, danas je rat u našoj Ukrajini. Doneli smo tešku, ali sigurnu odluku da raspustimo sve timove Prometeja i odbijemo da učestvujemo Ligi šampiona. Danas su sav naš novac, resursi i snage usmereni na odbranu Ukrajine, podršku naših Oružanih snaga i teritorijalne odbrane, mi ćemo sigurno pobediti, sve će biti Ukrajina, a sve ostalo doći će kasnije“, naveo je Dubinski.

Raspuštanje tima koji je aktuelni šampion Ukrajine znači i raskid ugovora sa dvojicom košarkaša koji su našoj javnosti dobro poznati.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Oleksandar Lipovij ostao je bez kluba za koji je potpisao 2020. godine, u sličnoj situaciji je i Miro Bilan koji je već počeo da razmatra situaciju na tržištu.

„Pre sat vremena svi moji saigrači i ja postali smo slobodni igrači jednim potezom, iako smo bili vrlo blizu četvrtfinala Lige šampiona, ipak nećemo nastaviti svoju sjajnu sezonu. Učinak u svim takmičenjima nam je bio 37-5. Posebna grupa momaka“, napisao je Bilan na tviteru.

BONUS VIDEO Liverpul pobedio Vest Hem u uzbudljivom meču

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar