Srđan i Dijana Đoković
Srđan i Dijana Đoković; Foto: Srdjan Stevanovic

Roditelji Novaka Đokovića nalaze se već 35 godina u braku, a tek su nedavno odlučili da podele neke do tada nepoznate detalje iz života.

Dijana i Srđan su gostovali u emisiji „Balkanskom ulicom“ juna 2020. godine i govorili su o upoznavanju, prvom poljupcu, žrtvama koje su morali da podnesu i poniženjima koje su istrpili. Poslednjih dana se ponovo nalaze u žiži javnosti, a na tom gostovanju su otkrili najzanimljivije detalje iz života.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrili su i kako su se upoznali, kako je počela ljubav iz koje su kasnije dobili tri sina Novaka, Marka i Đorđa.

„Sećam se trenutka kada sam video Dijanu. Bila je u skijaškoj opremi, kombinezonu na vrhu planine Kopaonik. Pančić. Video sam prvo siluetu. Imala je naočare za sunce, te nisam mogao da joj vidim pogled. Došla je da skija i polaže za učitelja skijanja i nasankala se“, poručio je Srđan.

Zatim je Dijana objasnila kako je ona videla njihov prvi susret.

„Tako je bilo. Ugledala sam ga na stazi, u plavom kombinezonu, ski škole „Geneks“, tadašnje. Utegnut. Isto sam prvo videla siluetu. To su bile drugačije okolnosti, na stazi“, pojasnila je Dijana.

O prvom poljupcu je govorio opet suprug.

„Bio je odmah prvi poljubac na stazi. Šalim se. Nije. Bilo je ubeđivanja nekoliko dana.“

Zatim je pojasnio zbog čega je prosidba došla toliko rano.

„Začeo se Novak. Dijana je posegla za nekim ženskim trikom i rekla ovako: ‘Ti nemaš nikakve obaveze, ja ću to dete da rodim, a ti kako hoćeš’. Tako je bilo. I sve ostalo je istorija. Dogodilo se to što se dogodilo.“

Pojasnili su i kako je izgledalo upoznavanje sa roditeljima.

„Imali smo veoma kratko vreme za upoznavanje. Ali smo se upoznali sa roditeljima, niko ništa nije krio. Danas je to verovatno drugačije, nikoga ne interesuje ko su i šta su roditelji. U to vreme se ipak pitalo i znalo. Sigurna sam da su njegovi roditelji mnogo više obratili pažnju odakle sam ja. Čak sam u jednom momentu postala pevaljka. Pokojna Srđanova majka je zvala sestru koja je malo nagluva i rekla ‘Srđan se ženi’. Na šta je ona pitala: ‘Odakle je devojka?’, kaže joj ona ‘Hrvatica’. ‘A, pevačica’, odgovara ona. Tako da sam ni kriva ni dužna postala pevaljka“, ispričala je Dijana.

Dijana potiče iz vojne porodice u kojoj se poštuju stroga pravila, a školovanje se veoma ceni.

„Nisu bili oduševljeni da se tako mlada udam. To je bio problem. Nisam završila fakultet i sve ono što sam ja zacrtala. Neke stvari se u životu dogode nenadano, nikada ne znaš šta život nosi, a ja sam odlučila da se udam.“

Srđan je biranim rečima govorio o tome kroz kakve je sve probleme, kakve je sve terete uspela Dijana da iznese za sinove i supruga.

„To što je ona uradila i istrpela svih ovih godina to je neverovatno. I mene. Ja sam težak naravno. Sve naše okolnosti u kojima su deca odrastala i u kojima smo živeli. Sedamnaest godina smo živeli u tuđim stanovima. Dijana je radila, dojila Đoleta, čuvala Marka i slala meni i Novaku pare sa kojima smo putovali po svetu da bi on igrao turnire. Nije bilo lako ni najmanje, retko koja žena bi to izdržala.“

Novak Đoković, Novak Djoković, proslava, restoran
Foto: Nemanja Jovanovič/Nova.rs

Sama je o tome poručila samo dve rečenice.

„Bilo je momenata kada sam osećala da ne mogu više. On kaže ‘hajde još samo ovu godinu, još ovo da prođe'“, dodala je ona.

Pojasnila je i kako su bili neretko diskriminisani.

„Bilo je veoma teško reći odakle smo. Te Srbija i Crna Gora, te posle samo Srbija. Ne možeš da im objasniš odakle si? Pogotovo u Americi. Oni ne znaju. Pa te pitaju, jel Sirija? Onda sam stvarno shvatila da oni nemaju pojma gde se nalazimo, povezivala sam ex YU, Tito, Kosovo, ma ni tada nisu znali.“

Dijana i Srđan Đoković
Dijana i Srđan Đoković; Foto: Pedja Milosavljevic

Novak je najčešće na turnire putovao sa ocem, dok je Dijana vredno radila.

„Nismo od početka mogli da sedimo u takvim ložama. Morao je da se dokaže i popne na taj stepenik. Do tada smo igrali na nekim tamo sporednim terenima. Koji da li imaju jedan ili dva reda sedišta. Ili nemaju uopšte. Moj prvi odlazak bio je na Bergamo. Čelindžer. To je bio prvi veći odlazak u inostranstvo, pošto je tata putovao sa njim. Ja sam morala da radim, pečem palačinke, zarađujem pare i da šaljem. Odvede nas pod Alpe, u martu mesecu, smrzli smo se. Katastrofa. Rekoh ako je ovo to, baš mi nije neki užitak bio.

Posle su krenuli veći turniri, gde nas naravno niko nije fermao. Pošto imamo veliku porodicu i dovoljno je da krene nas četvoro, to je već dosta karata. Nisu hteli da nam daju karte, ograničeni broj za svakog igrača. I tako dalje. Vidiš da su od Federera i ostalih vrhunskih igrača u to vreme deca imala akreditaciju, a nama ne žele da daju. I onda smo se tako snalazili“, završila je Dijana.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare