Dejan Milojević Mega
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana i Mega Bemaksa u ponedeljak (21) će zatvoriti 21. kolo ABA lige, a Dejan Milojević veruje da će njegova mlada ekipa imati sjajnu proveru.

Crno-beli žele sa vrha u plej-of, dok se Mega bori za opstanak i u ovaj meč ulazi sa tri pobede iz poslednja četiri meča.

„Ostala su još samo dva kola do kraja i više ne postoji meč koji je bez rezultatskog značaja. Skoro sve ekipe se bore ili za plej-of, ili za opstanak u ligi i izbegavanje baraža. Naš prvi protivnik je ekipa Partizana koja je sa razlogom na prvom mestu na tabeli, pošto su najviše pokazali do sada. Izuzetno su kvalitetan tim koji je odlično popunjen na svim pozicijama i igraju sa veoma dugačkom rotacijom, što je jedan od glavnih razloga zašto su do sada bili uspešni u svim takmičenjima“, izjavio je Milojević za klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ

Mega još uvek nije izborila opstanak.

„Mi još uvek nismo obezbedili opstanak i za tako nešto će nam verovatno biti potrebna jedna pobeda u naredna dva meča. Drugi deo lige smo konstantno dizali formu, tu su bili i neki nesrećni porazi, ali smo konačno vezali pobede i bar na kratko skinuli pritisak. Ovaj meč nije od onih u kojima možemo da očekujemo da se ‘vadimo’ za neke prethodne poraze, ali je svakako sjajna prilika da moji mladi igrači odigraju meč u Areni protiv izuzetno kvalitetnog protivnika i da vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na najjače ekipe u ligi“, dodao je Milojević.

Posle 20 kola ABA lige, Mega ima učinak 6-14, dok je Partizan lider sa 16-4. Crno-beli su slavili 11 puta u dosadašnjih 13 međusobnih susreta na Jadranu.

„Svakako nas očekuje teška utakmica s obzirom na to da je Partizan prvi na tabeli i da je domaćin u ovom meču. Međutim, dokazali smo u prvom susretu da smo dobrim delom utakmice uspevali da im pariramo, ali ne i svih 40 minuta što je protiv takve ekipe neophodno. Mi se borimo za opstanak, već duže vreme smo u usponu forme, zabeležili smo veoma važne pobede, ali još ništa nije gotovo“, rekao je Megin adut Luka Ašćerić.

ABA LIGA, 21. KOLO

Petak:

Igokea – Cibona 84:97

Subota:

Mornar – Krka 82:73

Nedelja:

Zadar – Primorska 18

Ponedeljak:

FMP – Crvena zvezda 17

Cedevita Olimpija – Budućnost 19

Partizan – Mega Bemaks 21