Kevin Durent (levo) i Mikel Želabal (desno) Foto: EPA/JORGE ZAPATA

Poznati francuski košarkaš Mikel Želabal doživeo je moždani udar na treningu ove nedelje.

Želabal ima 39 godina i trenutno igra u Šalonu u Francuskoj, a francuski mediji prenose da je obavio preglede na neurologiji, te da mu je stanje stabilno.

PROČITAJTE JOŠ:

„U ponedeljak na treningu osetio sam simptome i odveden sam na intenzivnu negu u bolnici u Šalonu. Magnetna rezonanca je pokazala da je šlog, ali da je srećom, primećen na vreme. Odmah sam zbrinut i prošao sam dodatne preglede na intenzivnoj nezi, a onda i na neurologiji“, kaže Želabal, a prenose Francuzi.

To što mu se desilo, ne znači i da će završiti karijeru.

„Međutim, sad moram da odmorim nekoliko nedelja pre nego što nastavim profesionalne aktivnosti. Nadam se da će se medicinska situacija postepeno smirivati što ne isključuje i povratak na teren kada mi lekari dozvole“, poručuje Želabal.

On je u karijeri igrao i za Šole, Real Madrid, Sijetl Supersonikse Asvel, Limož, Himki, Valensiju, Cedevitu, Asvel, Strazbur, Minesotu.

Čovek rođen 1983. godine nekada je bio poznat kao atletski potentan igrač sposoban da igra na krilnim pozicijama sa 201 centimetrom visine.

Tokom karijere koja traje 22 godine, Želabal je braneći boje reprezentacije Francuske osvojio bronzu u Beogradu 2005, zatim srebro 2011. i zlato sa Evrobasketa 2013. godine. Između ostalog, u karijeri ima i titulu Evrokupa i titulu prvaka Španije.

BONUS VIDEO: Sudijska greška koja je koštala Partizan petog mesta na meču Makabija i Real Madrida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar