mijailović
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, pričao je za grčke medije i naglasio kako su crno-beli ove sezone pokazali da im je mesto u elitnom takmičenju.

Prvi čovek kluba iz Humske osvrnuo se i na prekid tekuće sezone, status trenera Andree Trinkijerija, najviše ambicije…

„Ključno je bilo da pokažemo da smo opet spremni da budemo veliki kao klub. Da smo spremni za sve izazove i da opet zaslužimo poverenje, što je najbitnije u svakom poslu. Jedini način da se do toga dođe je da se ide korak po korak“, rekao je Mijailović za grčki SDNA i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Mnogi su prepoznali šta radimo i pomogli su, bivši igrači su oprostili dugove, neki biznismeni su nam se pridružili, investirali su i polako smo gradili jak sistem koji može da ide napred bez obzira na sve. Napravili smo prostor sportskom setkoru da radi bez tenzija i došao je rezultat kao nagrada“.

Mijailović je pričao i o igranju u Evrokupu, povratku u Evroligu, odnosno kada bi to moglo da se dogodi.

„Mnogo ‘ako’ je u igri i mnogo je otvorenih pitanja. Cela Evroliga se nada da će se sezona završiti na terenu i o tome smo jedino pričali. Šta će se desiti ako se sezona otkaže, ko će igrati, u kakvom formatu, to je nešto što ćemo ostaviti za slućaj ‘ako se desi-desi’. Nemamo neki kranji rok, ali sam uveren da smo spremni za Evroligu već sada. Zapravo, mislim da smo to i pokazali“, ističe Mijailović.

„Za dve godine u Top 8“

Partizan će 2022. obeležiti 30 godina od titule u Istanbulu. Mijailović ima velike planove tim povodom.

„To je bitan datum iz naše istorije, koji se ne zaboravlja i na koji smo ponosni. Nadam se da ćemo biti u Evroligi i da ćemo se boriti za Top 8“, poručio je Ostoja Mijailović.

Vrlo je jasno i njegov mišljenje po pitanju trenera Andree Trinkijerija.

„Kada smo doveli Trinkijerija, pojedini smo smatrali da je to rizičan potez, ali se ispostavilo kao prava odluka. Svi znaju koliko je važna uloga trenera i Andrea radi posao vrlo dobro. Svi u klubu osećaju koliko voli što je trener Partizana, što je sjajno. Raditi posao koji voliš, u klubu koji voliš – to je prilično retko u svetu sporta. Srećni smo što je on na klupi“.

S ponosom je prvi čovek Partizana pričao o klupskoj Kući slavnih.

„To novac ne može da kupi, to je nešto što čini ovaj klub posebnim. Ljudi vole Partizan i deo su porodice doživotno. Kao i u svakoj porodici, deca vole da vide svoje poznate pretke i da uče nešto od njih. Nekad i bacanje koske sa idolom je dodatna motivacija za mladog igrača. Moj odnos sa njima je zasnovan na poštovanju i poverenju, i ponosan sam na podršku Kićanovića, Obradovića, Danilovića… Ta lista je toliko dugačka i svaki partizanovac je ponosan na ta imena“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare