„Gde ste, ljudi, kao da je prošlo pet godina?“

Podeli:

Maske i rukavice na gotovs i juriš kroz "Hajd park". Nije u pitanju scena iz filma, već su se košarkaši Partizana "bacili na posao".

Osvanula je još jedna radna nedelja, ne baš kao i svaka druga. Posle skoro dva meseca sport se vratio u Srbiju, na radost svih.

PROČITAJTE JOŠ

Novi ponedeljak i nova pravila ponašanja – konačno sme da se trenira na otvorenom. I to su u Partizanu jedva dočekali, kako bi vreme pred sobom do povratka utakmica iskoristili na najbolji mogući način.

Crno-beli su od 8.30 „zauzeli“ beogradski park u blizini muzeja „25. maj“, baš na 40. godišnjicu otkako je preminuo Josip Broz Tito, i počeli da treniraju.

Nema škripe patika na parketu, nema „cepanja“ mrežice, nema duela, trojki „kao kap“, a opet ima osmeha i u očima.

Košarkaši Partizana su, jedan po jedan, dolazili na zborno mesto, srećni što se opet vide. Kako i dolikuje, prvi su se pojavili najmlađi (Tanasković, Tarlać i Stefanović), da bi vrlo brzo redom i ostali potvrdili prisustvo.

Osmesi su se nazirali, iako su im obavezne maske prekrivale lice.

„Gde ste, sportski radnici, k’o da je pet godina prošlo“, oteo se komentar zbog toga što su saigrači opet na okupu. Naravno, na dva metra distance.

Prema preporukama, igrači (njih 11) došli su već obučeni za trening, a ako je neko bio „nespreman“, tu je bio Dušan Kecman da doda rukavice ili masku. I da podeli najvažnije savete u odsustvu trenera Andree Trinkijerija, koji u Italiji čeka dozvolu za povratak.

„Je l’ moram da trčim s maskom? Baš mi je teško“, bio je jedan od komentara igrača, koji tokom trčanja nisu bili u obavezi da budu maskirani.

Krug oko „Hajd parka“, pa istezanje i podela u dve grupe – jedni trče, drugi rade s vijačama i „medicinkama“. Posle prinudne pauze i svega što se desilo, i ovakav trening je delovao kao melem za dušu igračima koji su radili u atipičnim okolnostima, odvojeni od onoga što najviše vole.

Još malo pa će i utakmice doći na red…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar