Foto: EPA-EFE/PETE ANDREOU

Utakmicama 7. kola nastavljeno je takmičenje u Evroligi, a posebno dobar utisak ostavili su košarkaši aktuelnog šampiona Evrope, Anadolu Efesa, pobedom nad Žalgirisom 94:60.

PROČITAJTE JOŠ...

Mučio se Anadolu Efes od početka sezone, nisu uspevali praktično da se sastave ni u Evroligi, ni u šampionatu Turske, a čini se da je sva nervoza koja se nakupila iskaljena na Žalgirisu.

Od samog početka domaći tim je zaigrao fantastično, posle početnih 4:0 za „zelene“ usledio je preokret, 14:6, a prvu četvrtinu dobili su 24:17.

Već početkom druge četvrtine rezultat je glasio 29:17, na poluvremenu 44:29, a Efes se nije osvrtao. U drugom poluvremenu samo su povećavali razliku, stigli do 25 poena prednosti u završnici treće četvrtine, a susret je okončan maksimalnom prednošću od 34 poena. Briljirali su Vaslilije Micić i Filip Petrušev. Micić je ubacio 11 poena, Petrušev tri više, uz šest skokova. Od njih je bio efikasniji samo Tibor Plajs sa 17 poena.

Kod Žalgirisa prednjačio je dvojac Arturas Milaknis – Lukas Lekavičijus sa po 14 poena.

Panatinaikos Nemanje Nedovića poražen je ubedljivo od Asvela na svom parketu, 84:70. Domaćin je imao sedam poena viška sredinom druge deonice, ali je završnica meča pripala gostima iz Francuske koji su odneli trijumf.

Kao PAO-a Deril Mejkon je brojao do 16, kao i Joanis Papapetru, dok je Nemanja Nedović ubacio osam poena. Kod pobedničke ekipe Eli Okobo je ubacio neverovatnih 35 poena, što će biti dovoljno za naslov MVP-ja sedme runde.

Monako je nakon preokreta raubio CSKA iz Moskve. Prva četvrtina pripala je Moskovljanima, ali su minus od 12 poena nadoknadili u trećoj četvrtini, a potom u poslednjoj deonici stigli do ogromnih 30:16 i slavili 97:80.

Danilo Anđušić je ubacio 16 poena, jedan manje od Donte Hola, dok je kod CSKA najbolji bio Vil Klajburn sa 19 poena.

Evroliga, 7. kolo

Petak

Uniks – Real Madrid 65:58

Zenit – Baskonija 83:54

Efes – Žalgiris 94:60

Monako – CSKA 97:80

Panatinaikos – Asvel 70:84

Četvrtak

Alba – Bajern 69:82

Olimpijakos – Fenerbahče 67:65

Makabi – Barselona 85:68

Olimpija Milano – Crvena zvezda 79:62

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: Katastrofalan košarkaški minut u izvođenju košarkaša Crvene zvezde i Monaka

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar