Foto: EPA-EFE/Wojtek Jargilo

Neverovatna priča stiže iz Poljske

Marsel Ponitka, sad već bivši reprezentativac Poljske, optužio je brata Mateuša da ga je izabacio iz nacionalnog tima za predstojeće Evropsko prvenstvo (1. do 18. septembar).

PROČITAJTE JOŠ:

Mateuš nije želeo da ćuti povodom ovog slučaja, pa je u intervjuu za „Przeglad Sportovi Onet“ otkrio detalje porodične svađe u koju nije uključen samo njegov brat već i roditelji.

„Želim da ispričam o sukobu ne samo sa mnom, već i sa celom porodicom, u kojem Marsel i naši roditelji neprestano prave žrtve jedni od drugih. Otišao sam sam od kuće sa 19 godina. Od tada smo suprugu i ja stalno vređani od strane roditelja, a kasnije im se pridružio i Marsel“, rekao je Mateuš Ponitka.

Dugo se nagađalo to ko je započeo svađu i šta je njen uzrok, a stariji od braće Ponitka nije želeo više da krije detalje.

„Predugo sam ćutao o svemu i nikada nisam govorio o Marselu. Ljudi obožavaju Marsela, ali niko ne zna istinu koju sada treba reći“, naglasio je Mateuš.

U celu priču umešana je i Mateušova devojka, zbog koje su mu roditelji pre nekoliko godina dali ultimatum.

„Dobio sam ultimatum od roditelja: ili oni ili moja žena. Izabrao sam ljubav i osobu koja brine o meni svaki dan poslednjih 10 godina. I onda je počela njihova osveta. Moji roditelji su u sukobu sa celom porodicom osim jednog strica koji živi na selu i nije u potpunosti svestan šta se desilo“.

Porodični sukob godinama je postajao sve žustriji, a strasti se ni dan-danas nisu smirile.

Marsel Ponitka, Košarkaška reprezentacija Poljske
Marsel Ponitka, Košarkaška reprezentacija Poljske; Foto: EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

„Sukob u porodici je godinama rastao. Bilo je veoma neprijatnih situacija i provokacija. Kada sam igrao u Zielonoj Gori, supruga i ja smo bili pozvani pred navijače. Moji roditelji su poznati po tome što pišu uvredljive komentare o nama na internetu. Imam tekstove koji su za nas bili vulgarni i uvredljivi. Upozorio sam Marsela da će roditelji učiniti sve da me izoluju jer nisam uradio ono što su oni želeli. Nažalost, Marsel je izabrao drugačiji put. Pa ipak, kada mu je bila potrebna moja pomoć, uključujući i finansijsku, nikada ga nisam odbio“.

PROČITAJTE JOŠ:

Mateuš tvrdi da sada, posle Marselovog intervjua za „TVP Sport“, ne može da zamisli da igra sa bratom u jednom timu.

„U ovom trenutku ne postoji način da se okonča sukob i ne mogu da zamislim da igram sa njim u istom timu. Ako selektor odluči da će Marsel biti korisniji timu, rado ću ustupiti svoje mesto u ekipi“.

Zanimljivo je i da će upravo Poljska biti rival Srbije na Evrobasketu, a osim te dve reprezentacije u istoj grupi se nalaze i Finska, Češka, Holandija i Izrael.

Srbija će protiv Poljaka igrati 8. septembra.

BONUS VIDEO Vasilije Micić iza zavese – šampion hladne glave

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

 

Komentari

Svi komentari (0)