Marsel Ponitka, Košarkaška reprezentacija Poljske
Marsel Ponitka, Košarkaška reprezentacija Poljske; Foto: EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

Kad udari brat na brata, ali bukvalno.

Marsel Ponitka, sad već bivši reprezentativac Poljske, optužio je brata Mateuša da ga je izabacio iz nacionalnog tima za predstojeće Evropsko prvenstvo (1. do 18. septembar). Upravo će Poljska biti jedan od rivala Srbije u grupi D na EP u Pragu, a Srbija će protiv Poljaka igrati 8. septembra, pre toga će redom odmeriti snagu sa Finskom, Češkom, Holandijom i Izraelom.

PROČITAJTE JOŠ

Razdor u Poljskoj je počeo svađom Mateuša Ponitke i Marćina Gortata, bivšeg NBA asa, a onda je Ponitka odlučio da zakuva odnose i u vlastitoj porodici.

Pre nekoliko meseci se našao na udaru kada je odlučio da se vrati u Zenit iz Sankt Peterburga (mogao da raskine ugovor bez sankcija) uprkos tome što je Rusija započela rat u Ukrajini.

Sada je njegov brat Marsel otkrio ko ga je sklonio iz reprezentacije, a malo je reći da je to šokiralo poljsku javnost.

„Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želeo da me prihvati u timu”, rekao je Marsel.

Zatim je pojasnio da brat nije imao obraza da mu izađe na oči.

„Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara“, dodao je mlađi Ponitka.

Ipak, kontradiktorno prethodnoj izjavi i dalje želi da igra sa bratom.

„Da, naravno. Uvek sam otvoreno pričao o tome, i trener i savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapetan tako često izbegava. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cele zajednice, i da jednom zauvek prekinu spekulacije“.

BONUS VIDEO Izjava Vasilija Micića na okupljanju reprezentacije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar