Marko Jagodić-Kuridža i Dušan Ristić
Marko Jagodić-Kuridža i Dušan Ristić; Foto: Starsport

Košarkaš Srbije Marko Jagodić-Kuridža kaže da je naš nacionalni tim odigrao "mekano" i da je zato poražen od Belgije.

Srbija je u drugom meču kvalifikacija za Mundobasket izgubila sa 73:69 u Monsu, a pre toga je u Beogradu savladala Letoniju sa 101:100.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igrali smo mekano većim delom utakmice. Moramo da izvučemo pouke i u naredni prozor uđemo sa boljim stavom. Prvu utakmicu smo odigrali bolje, ne znam zašto smo se mučili danas u odbrani, nadam se da je to poslednji put“, rekao je Jagodić-Kuridža posle meča.

Selektor Srbije Svetislav Pešić smatra da je pred igračima dug put da se naviknu na igranje za dres „Orlova“.

„Mnogim igračima je ovo prvi put da su u reprezentaciji i moraju da nauče kako se igra u državnom timu, u nešto drugačijem sistemu u kojem je svaka utakmica kao poslednja. Moramo bolje da kontrolišemo napad, loptu, jer kao što vidimo u kvalifikacijama, svaka utakmica je jako teška“, istakao je selektor.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Mečeve Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

Podsećamo, Jagodić-Kuridža je pre nekoliko dana bio junak pobede nad Letonijom, jer je u poslednjim sekundama pogodio jedno slobodno bacanje, namerno promašio drugo i onemogućio Letonce da pobede.

BONUS VIDEO – Pešic: Momci, pa ne igramo protiv Lejkersa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare