Foto:JAM STA ROSA / AFP / Profimedia

Srpski bek Vanja Marinković bio je raspoložen za priču nakon što je Srbija savladala Dominikansku Republiku sa 112:79 i tako otišla u četvrtfinale Mundobasketa.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Foto:Nova.rs

„Odigrali smo vrlo dobro od početka, u prvoj četvrtini smo stekli veliku razliku i nismo im dozvolili da se vrate. Vršili smo pritisak na njihove glavne igrače i to je bio ključ naše pobede“, počeo je Marinković.

Prisetio se i bolnog poraza od Italije.

„Protiv Italije smo imali +16, i dozvolili smo im da se vrate, dali smo samo jedan koš iz igre. Znamo gde smo grešili, gledali smo analizu i pripremili se za ovaj meč, znali smo da ovakvu šansu opet nećemo imati. Nismo dozvolili Dominikani da se vrati ni u jednom trenutku“.

PROČITAJTE JOŠ:

Naredni rival je Litvanija, koja je napravila čudo i savladala Ameriku.

„Ko god da bude, spremićemo se za njega, kao i do sada za svaki meč, najbolje što možemo u najkraćem roku“.

Upitan je Vanja i da li je Bogdan kao kapiten rekao nešto posebno posle onakve partije protiv Italije.

„Nije ništa posebno… Drago nam je što je pogodio svaki šut, samo neka nastavi da pogađa ako ne svaki, onda što više u nastavku turnira“, završio je Marinković.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar