Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sjajna reakcija nakon poraza od Italije i timska igra za pamćenje

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Foto:Nova.rs

Selektor Srbije Svetislav Pešić izneo je svoje utiske o utakmici protiv Dominikanske Republike, koju su „orlovi“ dobili sa 112:79 i tako otišli u četvrtfinale Mundobasketa sa druge pozicije u grupi.

„Vrlo teška utakmica za nas, igrali smo protiv tima koji je vrlo ofanzivno orijentisan. Kako je i Vanja rekao, prvo je bilo važno da pokažemo reakciju na meč sa Italijom, i to je ekipa uradila odlično, ne samo zbog pobede. U našem planu smo igračima rekli da imaju dve mete, prva je za nas bio Feliz, imao je sjajan turnir, bio je šef na svakom meču sa odličnim brojkama. Hteli smo njega da zaustavimo posebno, i to je uspelo, uradili smo dobar posao. Sjajna su ekipa, naravno da je Tauns fantastičan igrač, ali je Feliz bio naša primarna meta, uz njega i Montero, još jedan sjajan plejmejker“, počeo je Pešić.

PROČITAJTE JOŠ:

Svih 11 igrača je ulazilo u igru u našem timu.

„Vrlo važna pobeda za nas naravno, drugo je važno što smo dali šansu dvojici igrača, Petruševu i Avramoviću, nismo mogli da računamo na njih, vrlo važne igrače za nas. Iskoristili smo ovu utakmicu i da se oni vrate, i sad imamo dva igrača više za sledeće utakmice. Moji igrači su pokazali timski duh i karakter, svaka pobeda nam je važna, slavimo svaku otkako smo počeli da radimo zajedno sve do danas“.

Posle poraza od Italije ništa drastično nije menjano.

„Nisam ništa menjao… Znali smo kako Dominikana igra, uspeli smo da kontrolišemo našu sudbinu, iz prave odbrane dolazi se do odličnog napada, to je uvek važilo, to je bio ključ“.

Srbija je sa klupe imala čak 48 poena.

„To je ono što je potrebno ekipi, srećan sam zbog toga. Igra se svaki drugi dan… Imali smo mnogo problema, izgubili smo Simanića, nismo mogli da računamo ni na Avramovića i Petruševa, bilo nam je mnogo težno. Trebalo je naći energiju, dobro se mentalno pripremiti, zna se koliko su važni igrači koji uđu sa klupe“.

PROČITAJTE JOŠ:

Davidovac je u nekoliko navrata čuvao Taunsa.

„Nemoguće je čuvati takvog igrača kao što je Tauns. Izvanredan je napadač, u igri 1 na 1, sa sjajnim šutem, mnogo teško ga je čuvati… Svi igraju za njega. Međutim, mislim da je veoma dobar posao uradio, ne samo Davidovac, znamo da igrači koji nemaju atletiku imaju glavu, a on je jedan vrlo inteligentan igrač, ima sposobnost da predvidi situacije. Iz meča u meč je sve bolji i to nas raduje. Sedam, osam minuta je igrao i Milutinov na Taunsu odlično“.

Pohvalio je svoje igrače Pešić na izuzetnoj timskoj igri i velikom broju asistencija.

„Da ne budemo nerealni, ali imali smo 30 asistencija, nije to za padanje u nesvest, ali kao trener moram da istaknem to zbog igrača. Ekipa koja zatvori sve prolaze i napravi 30 asistencija, to je nešto što se retko dešava. Nisam ih našao u svlačionici, ali evo odavde im se javljam“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar