Podeli
Maljković
Marina Maljković i košarkašice Srbije; Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je pripreme na Zlatiboru, a selektorka Marina Maljković zadovoljna je urađenim.

Grupa iskusnijih košarkašica radila je nedelju dana, dok su mlađe tokom deset dana imale ukupno 17 treninga. Selektorka Marina Maljković ističe da je ovo okupljanje u potpunosti uspelo i da joj je donelo pravu sliku trenutnog stanja.

PROČITAJTE JOŠ

“Moram, pre svega, da istaknem velike napore zbog trenutne zdravstvene situacije. Preduzeli smo sve moguće mere kako pandemija koronavirusa ne bi uticala na naš rad. Zadatak je u potpunosti ispunjen. Iskusnija grupa je dobila mogućnost da se okupi, podseti se našeg sistem i da uđe u prepoznatljivu formu, posle perioda karantina i kućnog vežbanja. Sigurna sam da će im ovaj rad mnogo koristiti u narednoj sezoni”, istakla je Marina Maljković, prenosi sajt KSS.

Prvih sedam dana na Zlatiboru su radile: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Dajana Butulija, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Aleksandra Stanaćev, Maja Škorić i Tina Krajišnik.

Mlađu grupu činile su: Snežana Bogićević, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Mona Zarić, Katarina Zec, Katarina Jakovljević, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Jovana Nogić, Sofija Olić, Milica Popović, Ivana Raca, Tina Selaković, Višnja Stefanović, Marina Stojić i Teodora Turudić.

“Mlađa grupa igračica je dobila priliku da na delu vidi kako izgleda dril seniorske ženske reprezentacije koji je sa velikih takmičenja doneo tri medalje u poslednjih pet godina. Ponudili smo im sistem, kvalitetan rad i sve ono što samo može da im pomogne u njihovom daljem razvoju. Još je rano pričati o nekom kvalitetu i perspektivi, na njima je da se vrednim i predanim radom i daljim napretkom izbore za svoje mesto u seniorskom timu”, zaključila je Maljkovićeva.

Olimpijske igre u Tokiju, na koje je naša reprezentacija obezbedila plasman, odložene su zbog korone za naredno leto, kada će se igrati i Evropski šampionat. Do tada, Srbiju čekaju dva “prozora” kvalifikacija i dueli sa Turskom, Litvanijom i Albanijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar