Sonja Vasić
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Sonja Vasić, košarkašica Srbije, zadovoljna je dosadašnjim prvim delom priprema na Zlatiboru. Grupa iskusnijih reprezentativki danas je završila svoj deo priprema, a u prethodnih sedam dana vredno su radile po programu selektorke Marine Maljković.

PROČITAJTE JOŠ

„Moram da priznam da sam veoma ponosna na stariju grupu i na sve što smo uradile ovde na Zlatiboru u prethodnih nedelju dana. Mislim da smo odradile veliki deo posla na kondicionoj spremi, pogotovo što niko nije bio siguran koliko su ti naši kućni treninzi tokom pandemije imali efekta“, rekla je Vasić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Na Zlatiboru do 25. juna ostaje mlada grupa reprezentativki, koja tek u perspektivi treba da izbori svoje mesto u seniorskom timu.

„Potrudile smo se da ispunimo program i plan koji je bio zacrtan i verujem da će svima nama značiti za ovaj letnji period priprema za sezone. Možda je bilo malo čudno to što se pripremamo, a nemamo takmičenje, ali sama činjenica da smo na svakom treningu sve zajedno morale dobro da se oznojimo i namučimo, kao tim nas je dodatno zbližila“, zaključila je Vasić.

Košarkašice Srbije izborile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju narednog leta, a do tada ga očekuju dva FIBA prozora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se igrati takođe narednog leta.

U novembru i februaru srpska reprezentacija igraće mečeve protiv Turske, Albanije i Litvanije.

Do sada Srbija je savladalaTursku u Beogradu i Albaniju u Draču.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare