Značajna pobda za Srbiju.

Košarkašice Srbije su zabeležile značajnu pobedu u drugom kolu Svetskog prvenstva u Australiji protiv olimipijskih vicešampionki Japana sa 69:64.

PROČITAJTE JOŠ

Selektorka Marina Maljković je bila oduševljena pobedom u ovom meču.

„Velika pobeda. Znali smo još iz Tokija kakav je Japan tim. Tamo su osvojili srebrnu medalju. Osim toga, jako dobro znam i kvalitet japanske lige i zaista je velika je stvar što smo pobedili sa ovim mladim igračicma koje su sada istupile na pravi način. Stalno pričam kako smo napravili smenu generacija, da imamo mlad tim. Ali naš najveći problem je manjak kvaliteta domaće lige, tako da sve ove devojke ne samo da su mlade već nemaju ni iskustva iz jakih takmičnja. Zato je ova pobeda duplo veća, protiv tima koji veoma poštujem.

Istakla je da nije imala poseban plan za ovu utakmicu.

„Znamo dobro Japan i veoma ih poštujemo. I nije bilo nikakvog posebnog plana. Najveći plan je bio da svi igraju najbolje što mogu, da prave manje grešaka, da svi urade ono što moraju da urade. I to se desilo. Svi su shvatili reč odgovornost. Sada smo imali manje izgubljenih lopti, više asistencija. Svi su morali da urade svoj posao, jer smo igrali protiv dobrog ima. Da je bilo ko zaspao, ne bismo mogli da dobijimo ovako veliki tim“.

Marina Maljković je istakla i značaj Tine Krajišnik za ovu selekciju Srbije.

„Tina je kapiten tima. Kada je došlo do smene generacija, kada su prestale da igraju Sonja, Jelana, Ana, Dajana, pa i Crvandkeić koja sada nije sa nama, odlučila sam da Tina bude kapiten i time sam rekla mnogo. Ona ima i ljudske i igračke kvalitete da vodi ovaj tim. Nije to lak zadatak, jer imamo grupu mladih igračica za koje je sve ovo novo. Ona, zajedno sa Ivon i još nekoliko njih iskusnijih, mi pomaže da održimo ovu grupu zajedno i da ih učinimo pravim timom“.

Srbija je igrala odlično i stvorila mnogo dobrih situacija za šut, što je prokomentarisala i selektorka.

„Bio je timski rad. Bili smo strpljivi. Japan nas je mnogo mučio, ali bili smo spremni na to i bili smo strpljivi. Ovo je proces učenja. Guram ih da napreduju za manje od 24 sata. Da budu tim , da kreiraju zajedno, da budu strpljive. Da igraju sve dok ne nađu onog ko je u najboljom situciji da šutira“.

Srbija sledeći meč igra u nedelju protiv domaćina Australije od 10.00.

BONUS VIDEO „Rasprava“ Novaka i Federera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar