Foto: EPA-EFE/JAMES GOURLEY

Sjajna igra podmlađene selekcije Srbije.

Košarkašice Srbije su ostvarile prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u drugom kolu grupe B nakon što su savladale olimpijskog vicešampiona Japan rezultatom 69:64.

PROČITAJTE JOŠ

Podmlađena selekcija Marine Maljković odigrala je odličan meč i zabeležila važan trijumf pred nastavak takmičenja. Briljirala je Jovana Nogić sa 13 poena i devet skokova i dve asistencije, a čak pet igračica je bilo dvocifreno.

Kristina Topuzović je ubacila 12 poena uz sedam skokova, Ivon Anderson je zabeležila 12 poena uz osam asistencija, Ivana Raca je imala 11 poena i sedam skokova, dok je Tina Krajišnik ubacila 10 poena, uz sedam skokova i tri asistencije.

Odlično je Srbija krenula u prvoj četvrtini, a Marina Maljković pružila je šansu mlađim igračicama, pa u startnoj petorci nije bilo nijedne koja je prošlog leta osvojila zlato na Evropskom prvenstvu.

Na krilima Nogićeve, naše su tu deonicu rešile sa 24:9.

Ali, kao i u prvom kolu protiv Kanade, Srpkinje su stale u drugoj četvrtini. Na pet i po minuta do kraja prvog poluvremena Japanke su prišle na 29:20,, a posle velike borbe i naleta rivalki, nape su na odmor otišle sa 38:34.

Treću četvrtinu Srbija otvara trojkom Jovane Nogić i dvojkom Anderson, kao i dobrom odbranom na drugoj strani.

Uspele su evropske šampionke da vrate svoju prepoznatljivu igru sa početka utakmice i da održavaju dvocifrenu prednost većim delom treće četvrtine.

Slična situacija viđena je i u poslednjoj četvrtini, iako Japanke ni u jednom trenutku nisu dozvolile Srbiji da se opusti.

Srbija i Japan sada imaju po jednu pobedu i jedan poraz, a sledeći meč naše košarkašice igraju u nedelju protiv domaćina Australije od 10.00.

Grupa B, 2. kolo

Srbija – Japan 69:64

10.00 Francuska – Kanada

12.30 Mali – Australija

Standings provided by SofaScore

BONUS VIDEO BEZ KOSKE – gost Vule Avdalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar