Džimi Batler
Džimi Batler; Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky)

Njujork je savladao Majami u drugom meču plej-of serije, a u krupnom kadru je bio Džimi Batler koji je klimao glavom. Tada je znao on, a samim tim i većina navijača Majamija, da će Hit slaviti u polufinalu Istočne konferencije. Ako ste videli taj momenat, onda vas ni ovaj rezultat nije previše iznenadio.

Majami vodi u seriji sa 3-1 nakon što je sa 109:101 savladao Njujork. Ne bi trebalo ni da pogađate ko je bio ključ novog trijumfa izabranika Erika Spolstre, možda i trenera o kome se najmanje govori sa obzirom na rezultate koje ima.

PROČITAJTE JOŠ

Batler je postigao 27 poena uz još šest skokova i 10 asistencija za 41 minut na parketu, bio je dominantna sila na obe strane parketa, pa je Majami stigao do novog trijumfa. Nikola Jović ovog puta nije dobio minute.

Delovalo je u jednom trenutku da bi prednost koju je Majami izgradio mogla da propadne, šut se potpuno „zaledio“, a onda je Hit još jednom pronašao način.

Tim koji je ušao u plej-of kao osmi tim konferencije sada je jednu pobedu daleko od plasmana u finale Istočne konferencije.

Bem Adebajo je ispratio vođu ovog tima sa 23 poena i 13 skokova i tako je Majami napravio veliki korak napred.

„Bilo je sjajno što smo uspeli da odbranimo domaći teren. Znamo kakav zadatak imamo u Njujorku“, poručio je Spolstra smireno posle meča.

Po treći put u četiri godine bi Majami mogao da dođe do finala konferencije.

„Imamo posao da završimo i mislim da smo i više nego sposobni za to“, poručio je Batler.

Majami je postao četvrta ekipa u 40 godina plej-ofa da je sa osmog mesta upisao najmanje sedam pobeda, Niksi su 1999. godine upisali 12 na putu do velikog NBA finala. Memfis i Filadelfija su slavili na po sedam 2011. i 2012. godine.

Džejlen Bronson je meč završio sa 32 poena i 11 asistencija, dok je Er Džej Beret dodao 24. Džulijus Rendl je stao na 20.

BONUS VIDEO Nikola Jović draftovan od strane Majami Hita

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar