ABA liga
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U nameri da spreče širenje koronavirusa čelnici ABA lige obustavili su takmičenje.

Posle suspenzije takmičenja u NBA ligi i Evroligi, konkretne korake povodom prevencije širenja koronavirusa preduzela je i ABA liga.

PROČITAJTE JOŠ

Čelnici regionalnog takmičenja oglasili su se zvaničnim saopštenjem u kojem ističu se obustavljaju svi događaji pod njihovim okriljem.

„ABA Liga neprekidno prati razvoj situacije u vezi širenja koronavirusa, a posebno uzima u obzir činjenicu da je Svetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila globalnu pandemiju, te činjenice da postoji veliki rizik zaraze učesnika takmičenja ABA lige, da postoje ograničenja i izgledna su nova ograničenja kretanja, te da postoji niz drugih mera nadležnih službi u većini država. Obzirom na navedeno, ABA Liga prema odluci Predsedništva do daljnjeg obustavlja sve aktivnosti vezane za održavanje utakmica ABA lige, ABA 2 lige i ABA juniorskog turnira u sezoni 2019/20. Ova odluka stupa na snagu odmah“, navedeno je u saopštenju uz napomenu da će ABA Liga će nastaviti pomno da pratit dalji razvoj situacije vezane za pandemiju koronavirusa i pravovremeno obavestiti sve učesnike i javnost o budućim odlukama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram