Foto: EPA-EFE/ALEX GALLARDO

Duel najtrofejnijih franšiza u NBA ligi, Bostona i Lejkersa, odlučen je u poslednjem minutu i pripao je ekipi iz Los Anđelesa rezultatom 114:112.

Boston je 30 sekundi do kraja meča u Stejpls centru imao poen viška, ali je Lebron Džejms pogodio veoma težak šut za dva poena preko Džejlena Brauna.

Priliku da reši pitanje pobednika sa linije slobodnih bacanja je u poslednjih desetak sekundi imao Entoni Dejvis, ali je promašio jedan šut i dozvolio Bostonu da ima napad za pobedu.

PROČITAJTE JOŠ

Finalna akcija je bila organizovana za Džejsona Tejtuma, koji je do tog momenta imao briljantnu partiju sa 41 poenom.

Krilni igrač Seltiksa je dobio loptu u levom korneru, pokušao je da fintira Kentavijus Koldvel-Poupa, ali ga je tom prilikom zakačio rukom po licu.

Arbitri su dosudili prekršaj u napadu, a bek Lejkersa je dodatno uticao na to pojačanim „dramskim doživljajem“.

Pored Tejtuma odličnu partiju u redovima poraženog tima je pružio Braun sa 20 poena, Gordon Hejvord nije imao sjajno veče, ali se našao na tri koraka od tripl-dabla (10 poena, 9 asistencija, 8 skokova), dok je Danijel Tajs upisao 16 poena uz 9 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Entoni Dejvis sa 32 poena, Džejms je upisao 29 poena uz 9 asistencija i 8 skokova, a Kajl Kuzma je kao rezerva dodao 16 poena.

Lejkersi su prvoplasirani na tabeli Zapadne konferencije sa 43 pobede i 12 poraza, a Seltiksi se nalaze na trećem mestu Istoka sa 39 trijumfa i 17 izgubljenih mečeva.