Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Srpski reprezentativac Nikola Jokić je bio jedan od najzapaženijih igrača Denvera u pobedi nad Minesotom.

Najbolji centar NBA lige za prošlu sezonu je u meču okončanom rezultatom 128:116 u korist Nagetsa postigao 24 poena uz 7 skokova, 6 asistencija.

Uz to, upisao je po dve ukradene lopte i blokade, za 31 minut proveden na terenu, a bolji poenterski učinak u odnosu na njega imao je samo Pol Milsap, sa 25 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Iskusni krilni centar je u prethodnom meču protiv Oklahome upisao samo dva poena.

„Gledao sam mnogo snimaka pre utakmice, video sam kako mogu da budem bolji. Pokušavam da se vratim u ritam“, naveo je Milsap.

Veoma zapažene partije su pružili Džamal Marej sa 19 poena, odnosno Geri Heris i Montej Moris sa po 13.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio rezervista Kelan Martin sa 21 poenom, bivši košarkaš Nagetsa Malik Bizli je dodao 17, dok je Džordan Meklaflin upisao 15 poena i 19 asistencija.

Vulvsi su meč odigrali bez pomoći prvih zvezda tima, beka Dianđela Rasela i centra Karl-Entoni Taunsa.

Imajući u vidu takav sastav, ekipa iz Mineapolisa je odigrala solidan meč, ali nije uspela da dobije nijednu četvrtinu, a Nagetsi su pitanje pobednika praktično rešili u prvom poluvremenu pošto su uspeli da ubace čak 73 poena, što je njihov ovosezonski rekord.

„U jednom trenutku sam pogledao na statistiku i video sam da nemamo nijedan promašaj iz igre. Nisam znao da li je to zbog dobrog napada ili loše odbrane“, rekao je trener Denvera Majk Meloun.

Nagetsi imaju 39 pobeda i 18 poraza, što je skor kojim zauzimaju drugu poziciju na tabeli Zapadne konferencije, iza vodećih Lejkersa koji imaju četiri trijumfa više i šest neuspeha manje.

Rezultati:
Lejkersi – Boston 114:112
Denver – Minesota 128:116
Toronto – Indijana 127:81
Čikago – Vašington 126:117
Oklahoma – San Antonio 131:103
Golden Stejt – Nju Orleans 101:115
Portland – Detroit 107:104