Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Zajon Vilijamson je preuzeo kontrolu nad timom Nju Orleansa, ako se može suditi prema navodima američkih medija posle utakmice protiv Golden Stejta.

Senzacionalni novajlija u NBA ligi je postigao 28 poena u pobedi svog tima rezultatom 115:101, iako su Voriorsi imali prednost na poluvremenu.

Tokom „velikog odmora“, 19-godišnjak je održao govor saigračima u svlačionici, posle koga su izabranici trenera Alvina Džentrija napravili preokret i drugo poluvreme rešili u svoju korist sa 69:45.

„To je bila jedna od onih stvari koje je bilo neophodno reći. Rekao sam ekipi da moramo da igramo sa više energije i da možemo mnogo bolje. Kada dođe do toga, ako podignem glas, to znači da sam uključen u igru i da nešto nije u redu. Pobedili smo na kraju i to je najvažnije“, naveo je Vilijamson posle utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

On je zabeležio osmu uzastopnu utakmicu sa postignutih više od 20 poena.

„Zajon nije tipičan 19-godišnjak. On je veoma zrelo dete, ima mnogo poštovanja za saigrače, kao i oni za njega. Sve se svodi na pobeđivanje. Samo na pobeđivanje“, istakao je Džentri.

Vilijamson je najveću podršku imao u Nikolu Meliju koji je zabeležio rekord karijere sa 20 poena, od toga šest trojki, dok je Brendon Ingram upisao 17 poena.

U meču je učestvovao srpski košarkaš Alen Smailagić i za 9 minuta na parketu nije uspeo da postigne poene, promašio je tri šuta i upisao dve asistencije uz jednu izgubljenu loptu.