Lebron
Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Šerif okruga Los Anđeles, Alek Vilaneva, pozvao je NBA zvezdu Lebrona Džejmsa da doprinese naporima da se pronađe osoba koja je u subotu, u Komptonu, iz neposredne blizine pucala u dvojicu zamenika šerifa.

PROČITAJTE JOŠ

U nedelju su vlasti ponudile 100.000 dolara, a privatne osobe dodatnih 75.000, kao nagradu za one koji pomognu u pronalaženju krivca.

„Želim jednoj osobi da skrenem pažnju na ovu situaciju. To je Lebron Džejms. Želim da pomogne udvostručenjem nagrade, jer znam da je zabrinut zbog situacije u sprovođenju zakona“, rekao je Vilaneva.

Džejms se aktivno bori za socijalnu pravdu, poslednjih meseci je javno osuđivao policijsko ubistvo Džordža Flojda, zatim ranjavanje Džejkoba Blejka…, rekavši da su „Afroamerikanci uplašeni“. Šerif je stoga, kako pišu američki mediji, zatražio od njega da mu pomogne da ze zadovolji pravda i kada su u pitanju dvojica upucanih policajaca.

„Lebron je dao vrlo zanimljivu izjavu o rasnim odnosima i pucnjavama u koje su uključeni policajci, kao i o uticaju koji to ima na afroameričku zajednicu. Cenim to. Ali takođe moramo da shvatimo da se poštovanje života proteže na različite profesije, rase i religije. Jako sam radoznao da saznam kakav će biti njegov odgovor, ako ga uopšte bude bilo“, rekao je Vilaneva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar