Nikola Jokić i Denver igraju majstoricu protiv Klipersa za istoriju NBA plej-ofa
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nijedna ekipa u istoriji NBA nije uspela dvaput da preokrene kada je gubila 1-3 u plej-ofu. Priliku da uđe u istoriju imaće Nikola Jokić i Denver Nagetsi.

Magični srpski centar i saigrači bili su na ivici ambisa u dva navrata. Najpre protiv Jute Džez, od koje su gubili 1-3 u četvrtfinalu Zapada, pa su priredili čudesni preokret.

Čekamo svitanje uz Jokića

NBA je kriv što nema spavanja, barem u noći između utorka i srede. Denver i Klipersi od 03 sata igraju majstoricu, sedmi meč polufinala Zapadne konferencije, a najvažniju utakmicu sezone za pomenuta dva tima možete da pratite uz blog uživo na Nova.rs. Da li će Jokić i saigrači uspeti da naprave novo čudo, saznaćemo u svitanje, a na našem portalu čekaće vas i sve prateće zanimljivosti, izjave i reakcije nakon poslednjeg duela konferencijskog polufinala.

Vratili su se Nagetsi predvođeni Jokićem, na samo njima svojstven način prošli dalje na megdan moćnim Los Anđeles Klipersima.

I opet – ista priča. Deža vi… Denver je i od jednog od favorita za NBA prstenje gubio 1-3 u seriji, ovaj put u borbi za finale Zapada, i došao do majstorice u Dizni svetu na Floridi.

U svetu bajki svašta je moguće, zašto onda ne bi Jokić, Džamal Marej i ostala „grumenja“ izbacila Kliperse i sprečila finale konferencije između dva tima iz Grada anđela.

Ako neko to može, onda je to „Džoker“. Srpski centar uvek je najbolji kada je najpotrebnije, tek drugi put igra NBA plej-of, nakon prošlosezonske eliminacije od Portlanda, i najveće košarkaške legende uspeva da ostavi bez reči.

Kako i ne bi, kada njegove brojke govore same za sebe, uz poteze koji se danima vrte na društvenim mrežama.

Zanimljivo je to da Jokić samo tri puta nije zabeležio dabl-dabl učinak u devet mečeva od onih 1-3 protiv Jute.

Redom je nizao neverovatne partije kojima je držao Denver u životu. Najpre je sa 31 poenom, 6 skokova i 4 asistencije održao ekipu u igri, zatim sa 22 poena, 4 uhvaćene lopte i devet dodavanja doprineo izjednačenju na 3-3.

U odlučujućem okržaju sa „džezerima“ upisao je dabl-dabl sa 30 poena, 14 skokova i 4 asistencija, uz koš za trijumf.

Nova doza uzbuđenja stigla je u okršaju sa Klipersima. Prvi meč pripao je Kavaiju Lenardu i drugovima, drugi Jokićevoj ekipi, a naredna dva timu iz Los Anđelesa za 3-1.

I opet je Denver bio na ivici eliminacije, i opet ga je srpski centar, po mnogima i najbolji u NBA, odvukao do majstorice. U tom prvom porazu je Jokić imao najbleđi, a opet najbolji učinak od svih u dresu Nagetsa – 15 poena, po 3 skoka i asistencije.

PROČITAJTE JOŠ

Onda su usledila izdanja za pamćenje i pet dabl-dablova zareodm! Prvi u nizu sa 26 poena i čak 18 uhvaćenih lopti uz 4 asistencije.

Zatim 32 poena, 12 skokova i 8 uspešnih dodavanja, pa 26 koševa, 11 skokova i 6 asistencija, kada su Klipersi otišli na 3-1.

Mnogi su mislili da je kraj, ne i Jokić… Pored 22 poena dodao je 14 skokova i 5 asistencija, da bi majstorici i vraćanju sa minus 19 doprineo sa čudesna 34 poena, 14 skokova i 7 asistencija.

Ipak, Jokić je mnogo više od brojki, koševi i dodavanja kakve samo on može da izvede mogu i da lansiraju Denver do finala Zapada.

Zato, budite uz Nova.rs od 03 sata iza ponoći i zajedno sa nama pratite ko će na megdan Lejkersima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar