Lebron
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Dok pokušava da sa moćnim timom koji mu je dat na raspolaganje preskoči Nikolu Jokića i Denver Nagetse na putu ka finalu NBA lige, Lebron Džejms nastavlja da šokira svojim ponašanjem van terena.

Zvezda Lejkersa je nedavno bila zagovornik ideje o suspenziji NBA lige, navodno uz znak podrške pokretu „Crni životi su bitni“, a veoma je aktivan i u kampanji „Glasaj“ uoči predstojećih predsedničkih izbora u SAD.

PROČITAJTE JOŠ

Džejms je pre četiri godine učestvovao u kampanji Hilari Klinton, tadašnje kandidatke Demokratske stranke, ali je ona iznenađujuće poražena od strane Donalda Trampa, ekscentričnog milijardera i predstavnika Republikanaca.

Lebron je uoči novih izbora otišao korak dalje, pruža glasnu podršku kandidatu Demokrata Džou Bajdenu, redovno upućuje negativne komentare na račun Donalda Trampa, ali…

Američki mediji su otkrili da su osuđeni krivični prestupnici dobijali poruke o tome da Džejms i organizacija pod imenom Florida rajts restorejšn nameravaju da isplate njihove kazne kako bi oni mogli da glasaju.

Logično, za Džoa Bajdena.

Poruke su poslate osobama koje su u rodbinskim ili bliskim vezama sa osuđenicima.

„Zdravo, ja sam iz Floridske koalicije za obnovu prava. Mi se udružujemo sa Lebronom Džejmsom u nameri da srušimo barijere za glasanje ljudi sa presudama. Da li znate nekoga kome je potrebno da bude plaćena kazna kako bi mogao da glasa?“, navodi se u jednoj od poruka.

Džejms je još u junu mesecu organizovao grupu „Više od glasa“ kako bi se ona „borila protiv sprečavanja crnaca i manjina da glasaju“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar