Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon kaže da mu je drago što je u Beogradu, a otkrio je i ko bi u Efesu ispalio šut za titulu.

Efes u četvrtak od 18 časova igra polufinale na Fajnal foru Evrolige i očekuje ga okršaj sa Olimpijakosom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Odličan osećaj, baš mi je drago da je Fajnal for na kraju tu, da ćemo igrati pred ispunjenom Arenom i očekujem da ćemo odbraniti naslov“, optimističan je Simon.

On je pred trening svog tima u Beogradskoj areni rekao da će sada biti teže odbraniti titulu osvojenu lani.

„Drugačije te gledaju kad si šampion, onda se svi ‘pale’ da te skinu sa trona i sigurno da to nas očekuje. Ali, imamo još dve utakmice, kvalitet, samopouzdanje i nadam se da stvarno imamo šansu da opet pokažemo da smo najjači“.

Svestan je da će u dvorani biti i veliki broj grčkih navijača, koji su kupili karte za završni turnir.

Krunsolav Simon slavi titulu prvaka Evrope
Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

„To je očekivano i lepo. Imamo sve igrače u ekipi koji su iskusni i koji nemaju problema sa tim. U jednu ruku mi je i drago što će biti tako, znam da su oni ‘vatreni’ i biće sigurno interesantno“, kaže Simon.

Upitan gde će ekipa slaviti ako se okiti titulom prvaka Evrope, Simon se nasmejao i ukazao da to nije pitanje za njega.

„A za to ima jedan drugi saigrač koji ima broj 22 (Vasilije Micić prim. aut), to treba njega pitati“, vedar je hrvatski igrač.

Utakmice Evrolige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Podsetio je i da ovog puta neće moći da igra zbog povrede, što je moglo da se vidi i desetak minuta kasnije u hali. Dok su se ostali zagrevali, on je sedeo sa strane.

„Ja se nadam, uvek se lepo osećam u Beogradu, imam tu mnogo prijatelja. Nažalost, ovog puta sam povređen i neću biti na parketu, ali biću uz ekipu i kažem, uvek mi je drago što sam ovde“.

Na kraju, iako je poznat kao dobar šuter, Simon je uveren da bi poslednji šut za titulu izveo ili Micić, ili Šejn Larkin.

„Svakako i da ja igram, to bi bili ili Šejn ili Vasa. Mislim, gledajte, mi već četiri godine igramo tako da se njih dvojica izmenjaju. Ko tog dana ima dan, onda taj treba da šutne poslednji šut“, zaključio je Kruno Simon.

BONUS VIDEO: Micić presrećan jer dvaput igra Fajnal for u rodnom gradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar