Može on i više boriće se da to dokaže Erginu Atamanu.

Srpski košarkaš Filip Petrušev kaže da očekuje pobedu na Fajnal foru Evrolige i nada što boljem ličnom doprinosu ekipi.

PROČITAJTE JOŠ:

Petrušev je stigao u Beograd na završni turnir elitnog takmičenja, gde će biti i ekipe Olimpijakosa, Real Madrida i Barselone.

Konkurencija je jaka, Efes se ukršta sa Grcima, a na drugoj strani ćemo gledati košarkaški „Klasiko“ Barse i Reala, pa su i očekivanja visoka.

„Najviša moguća s obzirom na to da Efes brani titulu. Svi smo jako motivisani. U sezoni je bilo uspona i padova, ali ovo smo svi čekali i bićemo maksimalno motivisani, nema izgovora, idemo na pobedu“, rekao je novinarima pred trening Efesa u sredu.

Na pitanje o tome kakvu ulogu možemo da očekujemo od velikog potencijala srpske reprezentacije, Petrušev se našalio.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Od mene? Nikakvu (smeh)… Šalim se, videćemo. Ja sam tu u ekipi, biću u 12 i spreman sam ako mi trener ukaže šansu“.

Priznaje da je Efes profitirao zbog toga što su ruskim klubovima posle eskalacije sukoba i rata u Ukrajini, zatvorena vrata Evrolige.

„Imali smo dosta sreće, s obzirom na to da su ruske ekipe izbačene, a mi smo imali lošiji skor protiv njih. Tako da, čim se to desilo, znali smo da ćemo ući. Pre toga je bilo tenzije, ali je to olakšalo situaciju“, kaže srpski igrač.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Petrušev je više puta pokazao da ima znatno više kapaciteta od sadašnjih 5,2 poena i 1,6 skokova u proseku, ali njegovo vreme tek dolazi.

Ni Vasa Micić, jedan od najboljih evropskih košarkaša današnjice nije dotle prošao lagan put, pa Filipu upravo on i Krunoslav Simon, hrvatski košarkaš kao saigrači mnogo pomažu.

„Kako ne, od kada sam došao u Efes, bio je tu od prvog dana i kroz moje lične uspone i padove mi je davao savete, uspevao je da me digne u nekim momentima. Tako da, i on i Kruno su tu naši u ekipi i sigurno mi pomažu dosta“, kaže Petrušev.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Raduje ga nastup pred beogradskom publikom i napominje da će u svakom slučaju F4 biti lepa uspomena i iskustvo.

„Super, voleo bih da imam veću ulogu kad igram pred svojim navijačima, ali sigurno da je ovo jedno veliko iskustvo“, rekao je Petrušev.

Efes prvi polufinalni meč igra u četvrtak od 18 časova, dok je drugo polufinale na programu od 21.00.

Utakmice Evrolige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO: Miloš Teodosić sa ćerkicom, dobio MVP nagradu i spojio tri prsta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar