Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije krenula je put Zlatibora, gde će u naredne tri nedelje graditi formu za velika takmičenja koja ih očekuju ovog leta.

U prethodne dve nedelje, mlade košarkašice predvođene nekolicinom iskusnih reprezentativki, vredno su radile u Vizuri.

PROČITAJTE JOŠ

„Dobro smo trenirale u prethodne dve nedelje u Vizuri. Imale smo svakodnevno po dva treninga i radile smo mnogo na tehnici i na timskoj igri. U ekipi vlada dobra takmičarska atmosfera. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i sigurna sam da ćemo i u nastavku priprema raditi dobro“, istakla je Ivana Raca za sajt KSS.

Put Zlatibora krenule su: Dajana Butulija, Maja Miljković, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Teodora Turudić, Ivana Raca, Anđela Dugalić, Katarina Zec, Mona Zarić, Milica Popović, Mina Đorđević, Višnja Stefanović, Sofija Olić, Tina Selaković, Maša Janković, Ivana Katanić i Vladana Vujisić.

Zbog obaveza prema klubovima kasnije će se u etapama priključiti i Snežana Bogićević, Sonja Vasić, Nikolina Milić, Jelena Bruks, Tina Krajišnik, Sara Krnjić, Maja Škorić, Ivon Anderson, Ana Dabović, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Nevena Jovanović.

„Treninzi su jaki i visokog intenziteta. Radile smo dosta jedan na jedan situacija. Dajemo sve od sebe. Veoma mi znače jaki treninzi i mnogo novih stvari sam naučila. Sigurna sam da ćemo dobrim odnosom prema radu i prema treninzima napredovati i pripremiti za sva iskušenja koja su pred nama“, rekla je Anđela Dugalić.

Reprezentacija Srbije od 17. juna učestvuje na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati selekcije Italije, Grčke i Crne Gore.

Mesec dana kasnije, naše najbolje košarkašice igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnici u grupnoj fazi biće Kanada, Španija i Koreja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram