Košarkašice Srbije igraju sa Litvanijom i Turskom u kvalifikacijama za Evrobasket
Nevena Jovanović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkašice Srbije igraju ovog četvrtka od 16 sati, u "balonu" u Istanbulu, protiv reprezentacije Litvanije, u okviru kvalifikacija za Evrobasket sledeće godine u Španiji i Francuskoj.

Dva dana kasnije, u istom terminu, evropske šampionke iz 2015. očekuje i duel protiv domaćina Turske.

Selektorka Marina Maljković za ovu akciju okupila je 14 igračica, koje su imale svega tri treninga u Hali sportova „Ranko Žeravica“ pred put u Istanbul.

PROČITAJTE JOŠ

Na spisku su: Jelena Bruks (kapiten), Sonja Vasić, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo, Maja Škorić i Ivon Anderson.

„Znate da sam osoba koja ne trpi nikakvu vrstu kuknjave i plača, već gledam samo da nađem rešenja. To je moj posao. Ti neredovni treninzi znaju da budu veliki problem. Kod nas nema Tine Krajišnik (korona p.a), eto ni Ana Dabović zbog povrede nije sa nama u ovom ciklusu. Nije imala redovne treninge u francuskom prvenstvu i povredila se. Uprkos svemu tome mi, naravno, idemo kao i uvek na pobedu“, rekla je Marina Maljković.

Novo ime u našem timu je Amerikanka Ivon Anderson, 30-godišnji plejmejker Venecije. Ona je druga američka košarkašica u reprezentaciji Srbije posle Danijel Pejdž.

„Igrala sam za Marinu u Galatasaraju pre četiri godine, izuzetno je cenim. Mislim da je jedna od najboljih, ako ne i najbolji trener u Evropi. Kada mi je ponudila priliku da budem deo reprezentacije Srbije, nisam razmišljala ni trenutka. Moj posao je samo da dodam moje kvalitete na ono što je ona već izgradila da bismo osvajale medalje i bile uspešne”, rekla je Anderson pred debi za Srbiju.

Naše košarkašice vode u grupi E posle trijumfa pre godinu dana protiv Turske u Beogradu (59:56) i Albanije u Draču (139:34).

Do kraja kvalifikacija, Srbija treba da dočeka Albaniju (4. februar 2021) i Litvaniju (6. februar 2021), a plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici devet grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET 2021

Četvrtak:

Srbija – Litvanija 16

Subota:

Turska – Srbija 16

Tabela grupe E

Srbija 2 2 0 198:90 4

Turska 2 1 1 130:110 3

Litvanija 2 1 1 159:117 3

Albanija 2 0 2 77:247 2

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar