Foto: KSS

Posle Danijel Pejdž, za košarkašku reprezentaciju Srbije će zaigrati nova Amerikanka - Ivon Anderson.

Plejmejkerka Venecije ima 30 godina i zavidno iskustvo, a za naš tim će debitovati na gostovanju u Turskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je navela da je veoma uzbuđenja i počastvovana što je postala deo tima i države. Fokusirane smo na pripreme.

„Očekujemo poteškoće, jer ćemo igrati protiv timova koji imaju sjajne igračice. Mi se spremamo i stvaramo dobru hemiju. Izaći ćemo na teren, igrati čvrsto i predstavljati državu najbolje što znamo“, navodi Anderson.

Podsetila je da je pre četiri godine sarađivala sa selektorkom Marinom Maljković u Galatasaraju.

„Izuzetno je cenim. Mislim da je jedna od najboljih, ako ne i najbolji trener u Evropi. Kada mi je ponudila priliku da budem deo reprezentacije Srbije, nisam razmišljala ni trenutka. Moj posao je samo da dodam moje kvalitete na ono što je ona već izgradila da bismo ostvarili ciljeve, osvajale medalje i bile uspešne”, rekla je Anderson.

Anderson ističe da je izuzetno ponosna što je postala član reprezentacije Srbije.

“Košarkaška kultura u Srbiji je jedina na svetu koja može da se uporedi sa onom američkom. To dovoljno govori koliko cenim srpsku košarku. Pratila sam stalno na velikim takmičenjima, uvek sam bila navijač i divila sam se koliko pametno igraju srpski timovi i koliko uvek daju maksimum. Nikada ne smete da potcenite Srbiju. Uvek će predstavljati ogroman izazov svakom protivniku i uvek od Srbije očekujem da će pobediti. To sam i ja naučila da cenim, da uvek guram sebe napred i radim naporno kako bih konstantno napredovala i poporavljala se, čak i u mojim godinama”, rekla je Anderson i dodala:

“Moj otac je košarkaški trener na koledžu, tako da sam uvek bila blizu košarke. Šalim se često da nikada nisam dobila priliku da zavolim nešto drugo. Sve što sam imala je košarka, majka me je vodila na treninge, ja sam se zaljubila u košarku i uvek sam želela da budem uspešna”, zaključila je Anderson.

Utakmica između Srbije i Litvanije je na programu u četvrtak od 16.00.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare