Radanov
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Aleksa Radanov i Crvena zvezda - drugi put. Talentovani košarkaš (22, 202 cm) pokazao je veliko srce na humanitarnom turniru za Sofiju Markuljević i za Nova.rs otkrio da će sledeće sezone opet braniti boje tima sa Malog Kalemegdana.

Kvalitet je pokazao da ima, talenat tek, pokriva pozicije od plejmejkera do krila i možda je pravo vreme da pokaže sve iz svog arsenala u crveno-belom dresu. Srpska košarka i Zvezda u Aleksi Radanovu imaju neverovatan potencijal, i sa 22 godine je momenat da zablista u punom sjaju.

Za sezonu 2020/2021. pitamo ga Zvezda ili FMP?

PROČITAJTE JOŠ

„Zvezda. Pričao sam malo i sa novim trenerom Sašom Obradovićem. Fenomenalno je što ću raditi sa takvim trenerom i unapred se radujem svemu što nas čeka. Znam da ću moći mnogo da naučim i da napredujem“, kaže Radanov za Nova.rs.

Momak iz Beograda rođen 1. februara 1998. je od 2015. član Crvene zvezde u kojoj je prošao sve mlađe selekcije. Dve i po godine bio je na pozajmici u FMP-u, da bi u aprilu 2018. bio priključen Zvezdi za Superligu i narednu sezonu je proveo kao igrač srpskog evroligaša, ali… Nije uspeo Radanov da pokaže zašto je dobijao i poziv za A reprezentaciju Srbije, pa je prošlu sezonu opet proveo u Železniku i bio jedan od najboljih.

Procena je bila da su mu za razvoj neophodni minuti na parektu, što je dobio u FMP i na najbolji mogući način iskoristio kroz nastupe na Jadranu. Prosečno je beležio 11 poena, 4,1 skok i 2,6 asistencija za 26,2 minuta po meču.

„Košarka je košarka, i Zvezda i FMP igraju ABA ligu, samo što je u Zvezdi viši nivo u pitanju jer imate i Evroligu, a uz to postoji i veći pritisak zbog svega što prati klub. U tome je možda razlika… Nama na terenu nema toliko razlike kao što neko sa strane možda primećuje“, probao je Radanov da objasni razliku u partijama koje je pružao.

Veruje da će kod novog trenera Saše Obradovića moći da iskaže sav svoj potencijal.

Radanov Radanov
Radanov Radanov

„Naravno da sam ga pratio i kao klinac. Veliko je ime i kao igrač bio, i sada kao trener. Pratio sam kroz detinjstvo sve njegove igračke poduhvate, kasnije i trenerske uspehe, tako da sam dobro upoznat s tim ko je Saša Obradović“.

Radanov je, inače, u subotu bio deo humanitarnog turnira u šutiranju trojki na kojem je prikupljeno čak dva miliona dinara za lečenje male Sofije Markuljević. Četiri košarkaša iz srpskih ABA ligaša i još njih 14 iz KLS klubova (za prošlu sezonu) okupili su se kako bi pomogli da Sofija napravi prvi korak.

„Fenomenalan je osećaj znati da možeš nekome da pomogneš radeći ono u čemu si najbolji. I treba svi da se uključimo, bilo čime, da li je to šutiranje trojki, slalje poruka ili neki drugi način, kako bi se što pre skupilo što više novca neophodnog za lečenje male Sofije. Posebno ću pamtiti ovaj turnir jer sam prvi put učesnik humanitarnog turnira i jako mi je drago zbog toga“.

Bila je to prilika i da se košarkaši nađu na parketu a da nije običan trening u periodu pandemije koronavirusa, uz sve neophodne mere zaštite.

„Malo sam trenirali, nismo imali mnogo vremena, tek toliko da održimo formu u završetku ove sezone. Pauze iskreno i nema kao takve. Nastavljamo jako da radimo, treba da se spremimo za napornu sezonu koja nas čeka. Ranije će početi nego uobičajeno, dodata su dva tima u ABA ligu, pa će biti i više utakmica. Samim tim nešto ranije kreće i sezona, a i mi s pripremama“, završio je Radanov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare