Nevena Jovanović protiv Japana; Foto: FIBA

Košarkašice Srbije traže novu pobedu na putu ka prolazu u narednu fazu Mundobasketa.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 10 časova po našem vremenu igra protiv domaće Australije, u 3. kolu Svetskog prvenstva u Sidneju.

Obe ekipe posle dve odigrane runde imaju po pobedu i poraz. Srbija je izgubila od Кanade, pa je napravila podvig trijumfom protiv olimpijskog viceprvaka Japana.

PROČITAJTE JOŠ

Australija je na startu izgubila od Francuske, a potom nije imala teži posao protiv Malija.

„Uzbuđene smo zato što znamo da će hala biti puna. Nemamo mnogo prilika da igramo u punoj hali, pogotovo ovakvoj kakva je Superdom (kapacitet 18.000, prim.aut). Igraćemo protiv veoma dobrog protivnika, kome će publika stalno davati vetar u leđa“, rekla je Nevena Jovanović.

Posle dve odigrane utakmice, na vrhu tabele B grupe je Кanada sa oba trijumfa. Polovičan učinak imaju još Japan i Francuska, dok Mali ima dva poraza.

„Mi moramo da se fokusiramo na našu igru. Znamo koje su naše najbolje stvari. Hoćemo da sve one dobre momente kojih je bilo na utakmicama protiv Japana i Кanade ponovimo, ali i da ih bude još više, pa ćemo videti da li je to dovoljno za pobedu“, dodala je Nevena Jovanović.

U ostalim duelima trećeg kola grupe B sastaće se Mali i Francuska, odnosno Japan i Кanada.

BONUS VIDEO Marina Maljković: Verujem u ove devojke

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar