Foto: Starsport

Veoma tužna vest proširila brzo se proširila košarkaškim svetom. Srpski košarkaš Stevan Jelovac izgubio je borbu za život i preminuo je u Beogradu.

Jelovac je preminuo od posledica moždanog udara, koji je doživeo 14. novembra na treningu. Od tada stanje mu se praktično nije menjalo, borba za život je trajala, a lečenje je nakon Grčke, na zahtev porodice nastavljeno u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni to nije pomoglo da Jelovac dobije ovu najvažniju bitku, ali zauvek će ostati upisan u istoriji srpske košarke.

Jelovac je profesionalnu karijeru započeo u Megi, da bi je potom nastavljao u Crvenoj zvezdi, Antaliji, Kazerti, Lijetuvos Ritasu, Saragosi, Nižnjem iz Novgoroda, Bambergu, Gazijantepu i na kraju AEK-u.

Upravo se taj grčki klub oprostio emotivnom porukom od srpskog reprezentativca.

„Tragedija. Neizreciv bol. Tužna vest je malopre stigla iz Srbije. Naš borac, naš brat, Stevan je postao anđeo. Odleteo je u nebo“, stoji na sajtu AEK-a.

Svojevremeno je hteo da se oproba i u NBA ligi, ali nije izabran na draftu 2011. godine. Igrao je letnju ligu i za Dalas, pet godina kasnije.

U sezoni 2013/2014. igrao je Evroligu u dresu Lijetuvos Ritasa.

Najbolju sezonu imao je 2017/18. kada je u dresu Nižnjeg Novgoroda zabeležio jednu od najboljih partija u istoriji VTB lige. Tada je protiv Kaleva ubacio 49 poena, uz 15 skokova.

Time je oborio rekord po broju poena na jednom meču te lige, pošto je prethodni držao Kit Lengford sa 42 postignuta poena.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je sa 28 godina i imao vrlo zapaženu rolu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine, kada je bio jedan od najboljih igrača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare