Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Porodica Novaka Đokovića našla se na udaru provladinih tabloida nakon što je najbolji teniser sveta podržao proteste koji se poslednje dve subote održavaju širom Srbije.

Na dan kada je čitava zemlja stala na par sati a veliki broj građana izašao na ulicu zbog dešavanja vezanih za Rio Tinto, Novak Đoković je rečima podrške pokrenuo pravu lavinu.

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o ‘zdravlju’ je suvišna“, napisao je Novak na svom nalogu.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon toga, objavio je i još jednu fotografiju uz dodatak:

„Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“.

Đoković je „utabao stazu“, a njom su krenuli brojni sportisti, pa su tako poruke podrške protestima poslali Milica Mandić, svetska i olimpijska šampionka Jovana Preković, zatim Sonja Vasić, Nemanja Nedović…

To je očigledno izazvalo poprilično burnu reakciju, iako Đokovićevu poruku provladini mediji nisu želeli da prenesu, ili su to učinili sa velikim zakašnjenjem i njenom relativizacijom.

Nakon što se situacija malo smirila, usledio je napad na Đokovića u kom prednjače mediji na čijem čelu se nalaze čelnici fudbalskog kluba Partizan.

Doduše, ne direktan, jer očigledno postoji bojazan da bi to moglo za posledicu da ima Đokovićevu otvorenu podršku protestima protiv aktuelne vlasti, već se na meti našla majka njegove supruge Jelene, Vera, zbog svojih privatnih poslova vezanih za izgradnju malih hidroelektrana.

Posebno interesantno je to što takvi napadi dolaze od strane onih koji koriste svaku moguću priliku da u prvi plan istaknu svoju odlučnu borbu protiv napadanja bilo čije porodice – bar kada su u pitanju ljudi bliski režimu.

Đokovićeva podrška protestima odjeknula je ne samo u Srbiji već i širom sveta, pa su je preneli brojni svetski mediji.

Podsećamo, širom Srbije poslednje dve subote organizovani su masovni protesti zbog zakona o eksproprijaciji i Rio Tinta, a 4. decembra blokirane su sve veće saobraćajnice. Nastavak protesta najavljen je za narednu subotu, 11. decembar.

BONUS VIDEO Vuletić: BIA je naredila da Partizan dovede Smiljanića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram