Košarka, Partizan, navijači, Aleksandar Vučić
Foto: Nova.rs

Košarkaška liga Srbije izrekla je nekoliko kazni košarkaškom klubu Partizan zbog propusta u organizaciji drugog polufinalnog meča Superlige Srbije.

Partizan je u Superligi ugostio Megu i pobedio sa 81:77 u sportskoj hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu i pustio je navijače na utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Hala je bila poprilično popunjena i zbog toga je klub prekršio mere borbe protiv koronavirusa, pa ga je liga kaznila sa 96.000 dinara.

„Izriče se novčana kazna u iznosu od 96.000 dinara zbog propusta u organizaciji utakmice u skladu sa KLS KOVID-19 Protokolom, član 14 a u vezi sa članom 52, tačka A2 Disciplinskog pravilnika KLS“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragutin Ilić, disciplinski sudija KLS.

Crno-belima to nije jedina kazna, pošto su „grobari“ vređali Crvenu zvezdu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Izriče se novčana kazna u iznosu od 120.000 dinara zbog nesportskog i nekulturnog ponašanja gledalaca u skladu sa članom 52, tačka B3 Disciplinskog pravilnika“, dodaje se dalje u saopštenju.

Faktički, Partizan je više kažnjen zbog uvreda na račun predsednika Srbije, nego zbog kršenja mera borbe protiv koronavirusa.

Kada je reč o trećoj utakmici iste, polufinalne serije, kažnjen je igrač Mege Jovan Novak zbog dosuđene tehničke greške sa šest hiljada dinara, kao i Partizan zbog tehničke greške klupi crno-belih.

Zbog iste stvari je i Mega kažnjena sa šest hiljada dinar.

„Kazne su donete nakon sporovedenog postupka, delegatskih izveštaja, dopisa klubova u konkretnim slučajevima, izjave službenih lica, igrača i uvidom u snimak utakmice. Visina kazne opredeljena je u skladu sa Disciplinskim odredbama koje je usvojila skupština KLS-a“, objašnjavaju iz KLS.

Da podsetimo, Mega je pobedom nad Partizanom u trećoj utakmici 82:68 prošla u finale košarkaške Superlige Srbije. Tamo će igrati sa Crvenom zvezdom koja je pobedila Borac u dva meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare