Ben Rotenberg i Novak Djokovic
Ben Rotenberg i Novak Đoković Foto:Screenshot/Youtube/ATP Tour/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ben Rotenberg, ne baš popularan među navijačima Novaka Đokovića, nije se proslavio u komentarisanju meča sa Lorencom Musetijem.

PROČITAJTE JOŠ

Rotenberg je u intervjuu za Nova.rs krajem februara opisao odnos sa Novakom Đokovićem i njegovim navijačima, a nove varnice raspalio je kada je praktično „otpisao“ Novaka, dok je gubio od Musetija sa 2-0 u setovima.

Upozorenje na senzaciju: Devetnaestogodišnji Italijan Lorenco Museti, koji nije bio nosilac, vodi protiv broja 1, Novaka Đokovića, sa 7:6 (7), 7:6 (2) u 4. kolu Rolan Garosa. Na set je od onoga što bi bila najveća senzacija u muškom tenisu u dužem vremenskom periodu. Museti ima 10-0 u svojoj ATP karijeri kada su u pitanju taj-brejkovi, to je ludo, ali upadljivije je kako uspeva da dobije neke uvrnute poene. Nebitno je koliko je čudan ugao ili spin, Musetiju to ne smeta i može da pogodi savršeno odmerenim udarcem“, hvalio je Rotenberg u euforiji Musetija.

Kraj meča su dočekali Novakovi navijači, sa „upozorenjem na Rotenbergovo razočaranje“,  jer je Novak pobedio.

Nije više toliko komentarisao meč kada je Novak krenuo u kontraofanzivu, a nije bio jedini.

Ređale su se poruke oduševljenja na Tviteru, Dejvid Lou sa BBC-ja je u sličnom maniru komentarisao početna dva seta i poručio da je Museti na set od nokautiranja Đokovića, Džon Verthajm (Sports Ilustrejdit“ požurio je da kritikuje Novaka za nastup na Beograd Openu, smatrajući da će to biti kobno za pariske partije.

Bilo je i onih koji smatraju da je preterano praviti od potencijalne pobede preveliku senzaciju – ipak je Museti teniser koji igra odlično na šljaci i pobeđivao je na njoj Gofana, Vavrinku, Švarcmana i Nišikorija.

Na kraju, Rotenberg se pridružio lamentiranju zbog toga što se igralo u tri dobijena seta, kad je video komentare oduševljenja da je ovo jedan od boljih mečeva u pet setova.

„Ljudima je ovo satisfakcija? Supertalentovani mladi igrač igra 2.5 sata tenisa od kog ti ispada vilica, pobeđuje svetskog velikana… I onda prođe dovoljno vremena za regresiju i prelazi se u neki normalan ritam, u kom se izduvao“, napisao je Rotenberg.

Novak ima novu priliku da ga razočara u sredu, poznat je i termin meča protiv Matea Beretinija u četvrtfinalu.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar