Marta Kostjuk kao mala je bila zaljubljena u Novaka Đokovića
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Marta Kostjuk predstavlja pravo osveženje u ženskom tenisu i ogroman potencijal jer ima tek 18 godina, a već je uspela da igra osminu finala grend slema.

U borbi za četvrtfinale Rolan Garosa zaustavila ju je Iga Švojntek u dva seta, 6:3, 6:4, za skoro 100 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, 18-godišnja Ukrajinka pokazala je raskošan potencijal, a velike domete najavila je još 2018. na grend slem debiju.

Tada je napravila senzaciju i prošla prvo kolo Australijan opena, a ovdašnjoj javnosti je pažnju privukla i time što je u juniorskoj konkurenciji često igrala dubl sa Olgom Danilović, pa su osvojile US Open 2017.

Posle jednog turnira otkrila je i kako je kao mala maštala o tome da će joj životni saputnik biti Novak Đoković.

„Kad sam bila mala, nisam imala idole. Volela sam da gledam Novaka Đokovića. Sve do devete godine sam mislila da ću se udati za njega“, rekla je svojevremeno Kostjuk.

Ipak, sve je to bilo simpatično dečje razmišljanje, o kojem je i Kostjuk s osmehom govorila kada je počela da krči put na veliku scenu.

„Ne mogu da kažem da se ugledam na njega, imamo drugačiji stil igre, tako da bih rekla da mi niko nije idol“.

Iako je već sa samo 15 godina talentom i uspesima već privukla pažnju, sada je usred Pariza pokazala koliko je napredovala, i to na najvećoj sceni.

Došla je do osmine finala Rolan Garosa, a Švjontek se ispostavila kao nepremostiva prepreka.

Međutim, u prva tri kola nije izgubila ni set. Redom je savladala čuvenu Špankinju Garbinje Mugurusu (6:1, 6:4), Kineskinju Ženg (6:3, 6:4) i Ruskinju Gračevu (6:1, 6:2).

Ove godine je dospela i do najbolje pozicije na WTA listi u karijeri, pošto je u aprilu zauzimala 77. mesto na svetu, i nema sumnje da su pred njom veliki uspesi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar