Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall)

Klemen Prepelič (31), slovenački košarkaš i reprezentativac, potpisao je ugovor sa Dubaijem, koji će sledeće sezone igrati u ABA ligi.

Kako je objavljeno na Instagramu, Prepelič je potpisao ugovor na dve plus jednu sezonu i nije nemoguće da baš u Dubaiju završi karijeru.

Prethodne sezone Prepelič je nastupao za Cedevita Olimpiju, koju je napustio tokom sezone da bi prešao u turski Galatsaraj.

PROČITAJTE JOŠ:

Na 20 utakmica za Galatasaraj u turskoj ligi prosečno je beležio 14,2 poena uz 5,6 asistencija i 2,9 skokova. U FIBa Ligi šampiona je imao prosek od 14,6 poena, 6,2 asistencije i 2,1 skoka na devet mečeva.

U ABA ligi je Prepelič bio jedan od najboljih asistenata (8,2 u proseku prošle sezone), a pre Cedevite nastupao je i za Branik, Helios, Union Olimpiju, Banvit, Oldenburg, Limož, Levaloa, Real, Huventud i Valensiju.

Prepelič je bio deo reprezentacije Slovenije koja je bila evropski prvak 2017. godine, ali je nedavno doživela neuspeh u kvalifikacijama i nije uspela da se plasira na Olimpijske igre u Parizu.

Pre Klemena, Dubai su pojačali Nemanja Dangubić, Leon Radošević, Ahmet Duverioglu, Avadu Abas, Danilo Anđušić, Nejt Mejson, dok je na klupu seo Jurica Golemac.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar