Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Partizan završio je sa pojačanjima za ovo leto. Crno-beli su sklopili tim za narednu sezonu.

Crno-beli su potpuno rekonstruisali tim nakon neuspeha prošle sezone, u kojoj nisu osvojili nijedan trofej, a nisu izborili ni plej-in Evrolige iako je proširen broj učesnika sa osam na 10.

Gotovo izvesno crno-beli više neće nikog dovesti, osim ukoliko se ne ukaže neka baš povoljna prilika da za manji novac mogu da angažuju nekog od boljih igrača.

Od igrača iz prethodne sezone ostali su samo dvojica centara – Balša Koprivica i Brno Kaboklo. Otišli su Kevin Panter, Zek Ledej, Džejms Naneli, Džejlin Smit, Uroš Trifunović, , Frenk Kaminski, Ognjen Jaramaz, Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Alen Smailagić i Danilo Anđušić.

Pročitajte još

Od pojačanja u bekovskoj liniji, stigli su Ife Lundberg iz Virtusa iz Bolonje, Frenk Nilikina iz Dalas Maveriksa, Karlik Džons koji je posle NBA igrao u Kini za Žejang Golden Bulse. Reprezentativac Južnog Sudana je bio jedan od najboljih igrača prošlog Mundobasketa u Manili. Amerikanac je poznat po svestranosti i sposobnosti da kreira igru. Vrlo verovatno će biti glavni u organizaciji Partizanovog napada.

Tu je i Sterling Braun koji je prošle sezone nastupao u Albi i ima evroligaškog istkustva. Arijan Lakić je stigao iz Zadra i jedan je od prvih koji su potpisali ovog leta za ekipu Željka Obradovića.

Duan Vašington Džunior je još jedno pojačanje u bekovskoj liniji. On ima iskustvo igranja u NBA ligi nastupajući za Indijana Pejserse i Finiks Sanse. Poseduje širok spektar veština koje će značajno doprineti igri Partizana. Njegova sposobnost da kreira sopstveni šut, kako iz igre tako i sa distance, čini ga opasnim po protivničke odbrane. Takođe poznat je po svojoj brzini i eksplozivnosti, što mu omogućava da lako probija protivničke linije i stvara šanse za sebe i svoje saigrače.

Od krilnih igrača, vratio se Vanja Marinković, koji je prethodno tri godine proveo u Baskoniji, gde je bio jedan od značajnijih igrača. Reprezentativac Srbije je nastupao u Partizanu od 2013. do 2019. godine. Njegovo iskustvo i šut biće velika snaga Partizana u narednoj sezoni. Važan igrač za Partizan će biti Isak Bonga, reprezentativac Nemačke, koji će, po svemu sudeći, pokrivati poziciju četvorke. Prošle sezone je bio jedan od najvažnijih igrača Bajerna.

Vanja Marinković Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Još jedan igrač koji pokriva poziciju četiri, ali i centra, jeste Ajzea Majk. Jedan od glčavnih kvaliteta Kanađanina je atletska građa. Koristan je na obe strane parketa. Značajno iskustvo stekao je igrajući za francuski Burž.

Za Partizan je potpisao i krilni košarkaš Mitar Bošnjaković. Talentovani 17-godišnji košarkaš bio je član Real Madrida.

Roster je kompletiran dovođenjem Di-Džej Vilsona iz Filadelfije Seventisiksers, još jednog krilnog centra. On bi trebalo da bude prva četvorka, i tačno ono što je falilo crno-belima nakon odlaska Zeka Ledeja.

Partizan će imati izuzetno jaku centarsku liniju jer pored Koprivice i Kabokla koji su ostali, stigli su i Tajrik Džons i Brendon Dejvis.

Dejvis je verovatno najzvučnije pojačanje. Ima bogato iskustvo igranja u vrhunskim evropskim klubovima, uključujući Olimpiju Milano, Žalgiris, Barselonu, Monako

Takođe je imao kratke epizode u NBA ligi sa Bruklin Netsima i Filadelfija Seventisiksersima. Pre dolaska u Partizan, igrao je za Valensiju gde je beležio prosečno 12,1 poen, 3,9 skokova i dve asistencije po utakmici u Evroligi​.

Tajrik Džons, koji je stigao iz Anadolu Efesa, je fizički najsnažniji igrač Partizana. Njegova dominacija u reketu i sposobnost skoka dodatno ojačavaju Partizanovu unutrašnju liniju. Ovakav centar je falio crno-belima nakon što je iz kluba otišao Matijas Lesor.

Crno-beli su na papiru sklopili jak tim za sledeću sezonu, a ostaje da se vidi šta će ovi igrači doneti Partizanu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare