Foto: EPA-EFE/Quique Garcia

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić smatra da katalonski klub mora da ispoštuje dve stvari u svojoj igri da bi postao prvak Evrope.

Barselona i Anadolu Efes igraju finale Evrolige od 20 sati i 30 minuta, a Mirotić kaže da je Efes vrlo potentan napadački sastav.

PROČITAJTE JOŠ:

„Šanse su pola-pola. Moramo da iskoristimo svoja oružja, a početak meča biće posebno važan. Treba nam dobar mentalni sklop u odbrani, jer su oni opasan napadački tim. U napadu, treba da se držimo svojih principa, da delimo loptu i da igramo jednostavno“, rekao je Mirotić.

Nikola se u Barselonu vratio 2019. posle pet sezona u NBA ligi, a dve godine kasnije nalazi se u meču za titulu.

„Mesecima sanjam da smo u ovoj fazi. Još smo u igri, deli nas jedna pobeda od trofeja. Moramo da uživamo u utakmici, mada to nije lako, pošto ima mnogo pritiska i očekivanja. Sve je to deo igre. Fokusirani smo na detalje i znamo da ćemo imati šansu. Mnogo smo žrtvovali da bismo stigli do finala“, dodao je Mirotić i naglasio da Barsa želi trofej.

Španski internacioanalac crnogorskog porekla je bio u užem izboru za najkorisnijeg igrača sezone, a to priznanje je pripalo Vasiliju Miciću. Uz to, Mirotić je odigrao dobro polufinale protiv Olimpije iz Milana.

„To mi daje samopouzdanje pred finale. Kao tim, moramo da budemo strpljivi i da insistiramo na fizičkom kontaktu. Lično, moram da igram kao što sam igrao cele sezone, verujem u sebe, tim veruje u mene“, istakao je Mirotić.

preminPratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare